Ga naar Content

Vapes zijn verboden, maar Hilversumse jongeren halen ze 'gewoon' nog via Snapchat 

Vapes met smaakjes mogen niet meer verkocht worden sinds 1 januari. Betekent dit een einde aan apple peach en strawberry ice? Niet voor de Hilversumse jongeren; die kopen hun e-sigaret namelijk gewoon nog via Snapchat. 

Foto: ANP Foto

Wie denkt dat vapen in het nieuwe jaar dan ook echt verleden tijd is, heeft het mis. Hilversumse tabakszaak eigenaar Adam Hancar ziet de illegale handel groeien. "Mensen halen vapes uit het buitenland of zetten zelf iets in elkaar."

Door deze regelgeving verliest Adam 50 procent van zijn omzet. "Voor mijn winkel was dit echt een klap. De winstmarge op vapes was heel hoog en nu ineens is het weg. Het gaat nu weer de kant van de sigaretten op, maar die hebben niet zoveel marge."

Wij hebben gevraagd hoe Hilversumse jongeren denken over het verbod op vapes, dit is te zien in onderstaande video:

@nhnieuws

Een einde aan de apple peach en strawberry ice vape? Vapes met smaakjes mogen namelijk sinds 1 januari niet meer worden verkocht, iets waar de Hilversumse jongeren wel raad mee weten. Zij kopen namelijk nog steeds vapes mét smaakjes via Snapchat. #nhmedia #hilversum #jongeren #vape #snapchat

♬ origineel geluid - NH Nieuws - NH Nieuws

Via Snapchat

"Ik hoor vaak dat mensen het via Snapchat aanbieden, via via voegen ze dan iemand toe die vapes koopt uit het buitenland of een voorraad heeft gekocht en zo kan je het wel krijgen", laat een meisje op straat weten. 

Alleen de variant met tabaksmaak mag nog verkocht worden. "Ik heb het geprobeerd, maar die vind ik helemaal niet lekker joh! Rook dan gewoon een sigaret", zegt een Hilversumse jongere. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]