Ga naar Content

Lange files omdat Leimuiderbrug wéér niet sluit

Het verkeer staat al sinds 8.15 uur aan twee kanten vast voor de Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in Haarlemmermeer. Dat komt door een storing: de brug sluit niet goed. Vrijdag ging de brug tijdens de avondspits ook al niet dicht

Aan beide kanten van de brug staan lange files - Foto: Dean Versluis

Automobilisten kunnen gelukkig wel bij de brug worden weggeleid door verkeersregelaars, maar moeten vervolgens ver omrijden.

UPDATE 12:00 uur: Inmiddels kunnen auto's wel weer over de brug rijden, maar schepen liggen nog steeds stil. 

"Die omleiding is heel groot, omdat er geen parallelweg is, dus mensen die vanuit Alphen aan den Rijn komen, moeten dan helemaal terug naar Alphen aan den Rijn en daar de A4 nemen", legt een woordvoerder van de provincie uit. 

Ze waarschuwt ook dat fietsers niet moeten proberen om toch de brug over te gaan. "Dat werd afgelopen vrijdag wel gedaan en dat is gevaarlijk, omdat er een hoogteverschil van twintig centimeter is." De verkeersregelaars houden dit ook in de gaten.

Zelfde probleem

De brug is dicht voor zowel auto's als scheepvaartverkeer. Een monteur is nu bezig om de storing zo snel mogelijk op te lossen. "Het lijkt er op dat de storing van 8 januari dezelfde is als die van 5 januari (afgelopen vrijdag)", laat de provincie Noord-Holland weten. 

Tekst loopt door.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De storing tijdens de avondspits van afgelopen vrijdag bezorgde automobilisten een half uur extra reistijd. De Leimuiderbrug wordt geregeld getroffen door storingen.

In december was de brug nog twee weken buiten gebruik vanwege groot onderhoud. Dat onderhoud moest storingen als deze in de toekomst voorkomen. Vier dagen na de heropening was er alweer een storing. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]