Ga naar Content

Voormalig handbalprof Boomhouwer geeft training aan jeugdige enthousiastelingen

Voormalig handballer Jeffrey Boomhouwer gaf afgelopen zaterdag een clinic in Aalsmeer. Voor een twaalftal kinderen tussen de twaalf en zestien jaar stonden er meerdere handbaltrainingen op het programma in sporthal De Bloemhof. Ook kreeg de groep mentale trainingen en tips over voeding. 

Jeffrey Boomhouwer gaf afgelopen zaterdag een clinic - NH Nieuws

"Ik ben 12 jaar prof geweest in Duitsland. Ik weet uit mijn eigen jeugd dat dit soort trainingen heel leerzaam en gaaf zijn. Om van iemand die ergens geweest is waar je zelf wil zijn een clinic te krijgen", aldus Boomhouwer.

"Het leek mij heel erg leuk om mee te doen en de hele vakantie thuis zitten zag ik ook niet zitten"

deelneemster Janne Assink

De tweede training van de dag wordt gegeven door Ricardo Clarijs, de assistent-bondscoach bij het Nederlandse vrouwenteam. 

Tekst loopt door onder foto.

Jeffrey Boomhouwer gaf dit weekend een clinic - Foto: NH Sport / Thomas Brood

Vol enthousiasme geeft hij tips and tricks. Clarijs weet als geen ander wat er voor nodig is om de top te bereiken. "Je ziet de wedstrijden van Oranje op tv. Dat is heel gaaf, maar je ziet niet dat ze 300 dagen per jaar trainen. Er zitten ook veel zware kanten aan het profbestaan en dat moet je wel beseffen", aldus Clarijs.

NH Sport was zaterdagmiddag aanwezig in Aalsmeer en liep de hele middag mee met Jeffrey Boomhouwer. Dat leverde de bovenstaande videoreportage op. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52