Ga naar Content

Kwikkelsbrug in hartje Medemblik onbruikbaar door hoogwater, zeker tot vrijdag dicht

De Kwikkelsbrug in het centrum van Medemblik kan zeker tot het einde van de week niet open en dicht. Het hoge water heeft de elektriciteitskast onder water gezet. Stadshavens Medemblik verwacht pas tegen het einde van de week de brug weer te kunnen bedienen.

Foto ter illustratie - Foto: Stadshavens Medemblik

Door het hoogwater van de afgelopen tijd, is een elektriciteitskast van de brug ondergelopen. Daarom is alle elektra eraf gehaald, vertelt Silvia van Stadshavens Medemblik. "Het water is nu weer aan het zakken. Zodra de boel is opgedroogd, gaan we zo spoedig mogelijk kijken wat de schade is."

Daar is nu nog niks over te zeggen. "Er moet goed naar gekeken worden wat de schade is en of er eventueel dingen vervangen moeten worden." De havenmeester hoopt dat de brug vrijdag weer open en dicht kan. "Maar het is lastig te zeggen. We weten nog niet wat de schade is."

Gevolgen voor scheepvaart

De problemen met de brug hebben alleen gevolgen voor de scheepvaart. Voetgangers, fietsers en automobilisten kunnen gewoon nog over de brug heen. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.