Ga naar Content

Opgepast: code geel door plaatselijke gladheid en winterse buien

Het KNMI waarschuwt weggebruikers voor plaatselijke gladheid door bevriezing en winterse sneeuw- en hagelbuien. Dat betekent niet dat we van een echt winterlandschap kunnen genieten de komende dagen.

Foto: Inter Visual Studio

Verspreid over de provincie vallen vanmorgen winterse buien, vertelt NH-weerman Jan Visser. Buien kunnen vergezeld worden door hagel en sneeuw. De neerslag kan hier en daar eventjes blijven liggen, waardoor er kans is op plaatselijke gladheid. Vanmiddag lijkt dat al wat minder te worden.

Tijdens die winterse buien kan de temperatuur zakken tot iets boven het nulpunt. Daarbuiten is het 3 tot 4 graden, aan de kust is het iets warmer. De wind waait aan de kust krachtig uit het noordwesten. Boven land staat een matige wind, die waait af en toe krachtig uit het westen of noordwesten.

Meer zon, blijft glad

Morgen vallen in de ochtend ook nog enkele buien, maar de middag wordt volgens Visser 'wat vriendelijker'. "Meer zon, misschien zelfs flinke perioden met zon." De temperatuur blijft hangen rond 2 graden. 

De komende nacht blijft het weer glad door winterse buien en de temperaturen blijven onder nul steken. Op een echt pak sneeuw hoeven we voorlopig niet te rekenen. In het zuiden van het land kan er misschien wat vallen, maar voor Noord-Holland ziet het er niet naar uit dat we van een winters landschap gaan genieten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.