Ga naar Content

Driemaal is scheepsrecht: burgemeester sluit Alkmaarse woning na weer een explosie

De afgelopen week zijn er drie explosies geweest rond een huis aan de Olieslagerstraat in Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten heeft daarom besloten de woning tijdelijk te sluiten. 

Foto: Inter Visual Studio

In de Olieslagerstraat in Alkmaar klonk zaterdagnacht opnieuw een harde knal. Het is de derde explosie bij dezelfde woning en het vierde incident in nog geen week tijd. "Bewoners en omwonenden voelen zich hierdoor zeer onveilig en dat begrijp ik goed", reageert Schouten in een brief aan de gemeenteraad.

Na de eerste explosie afgelopen week werd door de gemeente cameratoezicht ingesteld. Dat heeft de dader(s) niet afgeschrikt. Daarom heeft de burgemeester besloten de woning tijdelijk te sluiten. "De woning openhouden levert een ernstig gevaar op voor openbare orde en veiligheid. Zo kan de rust in de wijk weer terugkeren."

Voor de bewoners van het pand heeft de burgemeester 'noodzakelijke maatregelen' getroffen. Wat dat inhoudt, is niet bekend. 

Update

Burgemeester Anja Schouten heeft ook cameratoezicht ingesteld in de Graveurstraat in Alkmaar. Daar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag eveneens een explosief afgestoken.

Niet alleen de beoogde woning liep daarbij schade op, ook bij de huizen ernaast sprongen de ruiten eruit. Voorbijgangers zijn achter de daders aangerend, maar konden ze niet bijhouden. De bewoners kwamen met de schrik vrij. De camera's blijven in elk geval drie maanden hangen.

Lees ook