Ga naar Content

Studenten vragen op Blue Monday aandacht voor mentale gezondheid: "Je bent niet alleen"

Zeker 180 studenten liepen vanmiddag in het Amsterdamse Vondelpark de Blue Monday Run om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Zo geeft een op de drie jongeren aan mentale klachten te hebben. Volgens organisator Isa van Oijen rust er bovendien nog een groot taboe op. 

Blue Monday Run in het Vondelpark - Foto: NH Media

Blue Monday, of blauwe maandag, is zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Om deze dag toch goed door te komen, lopen de Amsterdamse studenten 5 of 10 kilometer hard in het Vondelpark. Er wordt geld opgehaald om mentale gezondheid te verbeteren. 

Taboe doorbreken

Psychische klachten zijn onder Nederlandse jongeren doodsoorzaak nummer 1: "Het is nooit leuk om te vertellen dat het niet goed met je gaat. Het is ook moeilijk omdat je je misschien onbegrepen voelt, terwijl meer mensen begrijpen je dan dat je denkt. Je bent niet alleen."

Het sporten moet de studenten stimuleren om de mentale gezondheid sterk te houden. "Ik heb ook weleens in een dipje gezeten. Ik merkte dat doordat je gaat sporten en doen wat je echt leuk vindt, dat je dan weer in een positieve cirkel terechtkomt", vertelt student Floris van der Wal. 

In totaal is er bijna 135 duizend euro opgehaald.

@nhnieuws

"Er hangt een groot taboe op mentale gezondheid, terwijl het juist zo belangrijk is." Om aandacht te vragen voor mentale gezondheid lopen 180 studenten in Amsterdam de Blue Monday Run in het Vondelpark. Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar. Om deze dag toch goed door te komen, lopen de studenten 5 of 10 kilometer hard en wordt er geld opgehaald voor Stichting Mind. nhmedia bluemonday mentalegezondheid studenten

♬ origineel geluid - NH Nieuws - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]