Ga naar Content

Sneeuw, hagel en gladheid zorgen voor ongelukken en vertraging op wegen in Haarlemmermeer

De winterse omstandigheden spelen het verkeer vanochtend flink parten. Op meerdere plekken zijn ongelukken gebeurd, en op de A4 en de A5 staat het verkeer al een groot deel van de ochtend vast

Auto in vangrail op Drie Merenweg - Foto: Inter Visual Studio

Zowel op de A4 als op de A5 komt het verkeer in een lange file terecht. Vooral verkeer van Amsterdam richting Den Haag moest geduld hebben. Vanwege een ongeluk met een vrachtwagen stond het verkeer tussen knooppunt De Nieuwe Meer en de Schipholtunnel over een afstand van ruim vijf kilometer vast. De vertraging liep rond 8.30 uur op tot zo'n vijftig minuten. Intussen zijn de rijstroken weer open en is de file opgelost. 

Ook op de A5 is het al uren hommeles: door ongelukken staat het verkeer tussen Amsterdam en Hoofddorp al sinds 6.00 uur vast. Vanwege de ongelukken is een vangrail beschadigd geraakt, waardoor al lange tijd een rijstrook dicht is. Rond 8.30 uur staat het verkeer over een afstand van ruim zeven kilometer vast, wat meer dan een uur extra reistijd oplevert. 

Op de Drie Merenweg ging het vannacht al mis. Rond 4.15 uur belandde in Vijfhuizen een auto in de vangrail. De bestuurder zou lichtgewond zijn geraakt.

Tekst gaat door onder de foto

Drie Merenweg bij Vijfhuizen tijdens winterse nacht - Foto: Inter Visual Studio

De A44, die voor een klein deel door Haarlemmermeer loopt, is vannacht urenlang dichtgeweest vanwege de gladheid. Richting Den Haag was de snelweg veranderd in een ijsbaan, meldt een lokale journalist aan de NOS. Meerdere auto's botsten op elkaar, maar er zou niemand gewond zijn geraakt.  

Naar verwachting verdwijnt de gevallen winterse neerslag in de loop van de dag, als de temperaturen flink boven het vriespunt uitkomen. Het KNMI waarschuwt nog wel voor gevaarlijke rijomstandigheden door bevroren sneeuwresten en heeft daarom voor een groot deel van de dag code geel afgegeven

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]