Ga naar Content

Kat (terug) in 't bakkie: Henny na driekwart jaar teruggevonden door chip

De dierenambulance Alkmaar kreeg op 19 januari een melding dat er een kat losliep op het HVC-terrein in Middenmeer. Zij besloten een vangkooi te plaatsen, met resultaat: vanochtend vonden zij de kat in de kooi. Na een chiponderzoek bleek hij baasjes te hebben, die de kat al driekwart jaar kwijt waren. 

Kater Henny is terug bij de eigenaren - Foto: Dierenambulance Alkmaar

De eigenaren van Henny waren maar al te blij toen zij hoorden dat ze na driekwart jaar eindelijk hun huisdier terugkregen. Volgens de baasjes ligt Henny inmiddels op hun bank te slapen alsof er niets gebeurd is, laten de medewerkers van de dierenambulance weten. 

Verplicht een chip 

Wel doet de Dierenambulance Alkmaar nog een oproep op Facebook aan katteneigenaren om hun kat te laten chippen en te registreren. Dat bevestigt ook woordvoerder van de Dierenbescherming Saskia Thijssen. "Demissionair minister Adema riep vorig jaar dat katten verplicht een chip moeten krijgen, maar dat roepen wij al twintig jaar", zegt ze. Volgens haar is het chippen en registreren de enige manier om baasjes met hun kat te herenigen. "Wij krijgen zoveel katten binnen die niet zijn gechipt of geregistreerd en dat is zonde."

Ook benadrukt ze het belang van de juiste registratie: "Als je een nieuw nummer hebt of gaat verhuizen, geef dat ook door." Volgens Saskia chippen mensen vaak hun binnenkat niet, omdat 'die toch altijd binnen is', maar dat is volgens Saskia een slecht excuus. "Juist zij hebben een veel groter probleem als ze hun kat eenmaal kwijt zijn. Die kunnen niet goed overleven buiten."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.