Ga naar Content

Deel velden sportpark Spieringhorn weer in gebruik na brand bij oud clubhuis DWS

Een gedeelte van de velden van voetbalclub SDW en hockeyclub Westerpark kunnen weer worden gebruikt. De sportclubs, die op het sportcomplex Spieringhorn aan de Seineweg zitten, mochten door de brand bij het oude clubhuis van DWS niet trainen en geen thuiswedstrijden spelen vanwege een onderzoek naar giftige stoffen. 

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Dat laat een woordvoerder van sportwethouder Sofyan Mbarki weten aan AT5. Het gaat om een paar velden van beide clubs op het sportcomplex. Op de andere velden mag op het moment nog niet worden gespeeld, het onderzoek van de brandweer en de GGD moet nog volledig worden afgerond. 

Gekraakt

Woensdagavond ging het voormalige clubhuis van voetbalclub DWS in vlammen op. Het gebouw is sinds mei 2022 niet meer door de club in gebruik. Vanwege de omvang van de uitslaande brand werd door de brandweer al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'.

In 2022 werd het gebouw leeg overgedragen aan de gemeente Amsterdam en stonden er geen bezittingen meer in het pand. In 2023 kreeg DWS te horen dat het voormalig clubhuis was gekraakt. DWS liet donderdag na de brand op hun website weten dat de persoon die het pand 'bewoonde', voor zover zij nu op de hoogte waren, ook de veroorzaker van de brand zou zijn en in het ziekenhuis lag. 

Trainingen en wedstrijden afgelast

Na de brand lieten zowel SDW als Westerpark weten dat de trainingen door het onderzoek niet door konden gaan. Ook de thuiswedstrijden van afgelopen weekend gingen daardoor niet door. "Het is nog niet bekend of en zo ja, wanneer de afgelaste wedstrijden worden ingehaald. Dit verloopt via de KNVB", zo liet SDW weten. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]