Ga naar Content

Ajax probeerde Marc Overmars tot twee keer toe terug te halen, maar die zei ''nee"

Twee keer heeft Ajax in gesprekken met Marc Overmars geprobeerd de voormalig technisch directeur terug te halen naar Amsterdam. Dat blijkt uit een gesprek dat NOS Sport met Overmars had. 

Marc Overmars - Foto: Pro Shots/Isosport

De eerste keer was binnen vier weken na zijn gedwongen vertrek wegens grensoverschrijdend gedrag. Overmars zegt dat hij in maart 2022 werd benaderd door de toenmalige voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, Leen Meijaard. Volgens Meijaard is een terugkeer destijds wel besproken, maar was er geen sprake van een concreet voorstel aan Overmars. Overmars, nu technisch directeur bij Antwerp FC, zegt dat hij is gevraagd voor een comeback en dat hij die niet zelf voorstelde.

Tweede poging

Later deed Danny Blind een poging hem terug te halen. Dat was nog voor zijn officiële benoeming op 27 december 2023 als commissaris van Ajax. Blind polste Overmars als opvolger van Sven Mislintat.  

Overmars was op dat moment in afwachting van een uitspraak in de tuchtzaak die door Ajax in gang was gezet. Blind was daarvan op de hoogte, maar de sportieve crisis bij Ajax was reden om Overmars toch te polsen. De optie-Overmars was er in zijn beleving écht een die verkend moest worden, "al is er maar 1 procent kans dat het lukt", zo schrijft de NOS. De omroep sprak niet alleen met Overmars, maar voerde ook gesprekken met andere betrokken (oud-)bestuurders van Ajax en kreeg inzage in bestuurlijke berichten.

"Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn"

Voormalig technisch directeur van Ajax Marc Overmars

Overmars zegt 'nee' tegen een eventuele terugkeer. "Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn. Maar ik wil bij Antwerp FC blijven. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin", aldus Overmars.

Wat Michael van Praag betreft is een terugkeer van Overmars bij Ajax "niet bespreekbaar". De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax zegt dat in een interview met de NOS. "Danny Blind heeft dat op persoonlijke titel gedaan. Hij was niet benoemd in de RvC en heeft dat dus ook nooit namens Ajax gedaan. "

Lees ook