Ga naar Content

Amsterdammer krijgt 8 jaar cel voor schietincident op Koningsdag in Muiden

De 32-jarige Amsterdammer die vorig jaar tijdens Koningsdag in Muiden een man neerschoot krijgt 8 jaar cel. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. De man zelf was niet aanwezig bij de zitting. 

Schietpartij Herengracht Muiden - Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Het Openbaar Ministerie eiste in februari 6,5 jaar celstraf tegen de Amsterdammer voor poging tot doodslag en verboden wapenbezit, maar vanwege de omstandigheden waarin de schietpartij plaatsvond krijgt de man nu een zwaardere straf. 

Zo neemt de rechtbank het hem erg kwalijk dat de man een vuurwapen meenam naar een drukke plek met veel mensen. Ook de 'futiele oorzaak' van de schietpartij neemt de rechtbank de man erg kwalijk. 

Ruzie bij wc

Wat begon als een mooie feestdag kreeg uiteindelijk een flinke zwarte rand. Iets voor 18.00 kreeg de Amsterdammer het bij de wc van Café Ome Ko aan de stok met een man die hem bij zijn keel greep en naar achteren duwde. Voordat het nog verder escaleerde werd hij door de beveiliging weggehaald. 

Eenmaal buiten vertelde de man die heeft geduwd aan zijn vriend wat er was gebeurd. Wanneer de twee mannen de Amsterdammer met een andere man zien aankomen gaat het alsnog gruwelijk mis. De veroordeelde vuurde rond 18.05 uur vier kogels af, waarvan drie uiteindelijk eindigden in de buik van de vriend van de man, waar hij eerder ruzie mee had. Een dag na de schietpartij werd de schutter opgepakt.

Het slachtoffer overleeft het, maar de gevolgen zijn groot. Zo moest hij met spoed geopereerd worden. Hierbij is een stuk darm verwijderd. Na de operatie heeft hij een tijd met een stoma moeten leven en de kogels zitten nog steeds in zijn lichaam. 

Lees ook