Ga naar Content

Leimuiderbrug vanaf morgen weer zonder vaste monteur: 'functioneert naar behoren'

De Leimuiderbrug over de Ringvaart werkt weer naar behoren, laat de provincie Noord-Holland weten. Een maand geleden werden maatregelen genomen om de door storingen geplaagde brug weer te laten werken, met resultaat. Vanaf morgen functioneert de brug weer zoals gewoonlijk.

Het bewegende brugdek leverde meerdere malen problemen op - Foto: NH Media

De brug werd geteisterd door een serie storingen, steeds met een andere oorzaak. Dat had steeds grote gevolgen voor het wegverkeer op de N207 en het vaarverkeer over de Ringvaart. Daarom werd eind vorig jaar al een uitgebreid onderhoud aan de brug gedaan, maar daarna was het in januari weer meermaals raak.

Elke storing zorgde voor meer onvrede bij regelmatige gebruikers van de brug. Zowel de N207 als de Ringvaart zijn belangrijke verkeersaders voor auto en scheepvaart. Er werd zelfs een Facebookgroep opgericht om anderen te waarschuwen wanneer automobilisten weer eens vaststonden. Die heeft inmiddels 1.500 volgers. Ook heeft de provincie een sms-service voor storingen op de brug.

Lees ook

Genoeg reden voor de provincie om een maand geleden actie te ondernemen. Tijdens de spits bleef het brugdek dicht, waardoor schepen tijdens die uren niet onder de brug door konden. Ook was er buiten de spits een monteur aanwezig op de brug, zodat er sneller kon worden ingegrepen als het weer misging.

De provincie heeft de afgelopen maand gebruikt om de brug (opnieuw) flink onder de loep te nemen, laten ze weten in een persbericht: "Uit het testen en doorlichten van de brug is namelijk gebleken dat de brug goed functioneert. Er zijn nog wel een aantal verbeteringen mogelijk."

In maart twee nachten dicht

Die verbeteringen hebben betrekking op de computersoftware waarmee de brug geopend en gesloten wordt. Om dat op te lossen gaat de brug over een maand twee nachten dicht voor wegverkeer. Welke twee nachten dat gaan zijn, wordt nog aangekondigd.

Of en hoe vaak de monteur op locatie de afgelopen maand heeft moeten ingrijpen is onduidelijk.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]