Ga naar Content

Hert afgeschoten na aanrijding op Zeeweg in Overveen

Op de Zeeweg in Overveen zijn gisteravond rond kwart voor twaalf een auto en een hert met elkaar in botsing gekomen. Het hert stak plotseling over en de 26-jarige Zandvoorter, die achter het stuur zat, kon het dier niet meer ontwijken.

Het hert bleek na de klap nog in leven te zijn en kwam in de middenberm terecht. "Een wildteam heeft toen een einde aan het leven gemaakt van het dier", aldus een woordvoerder van de politie. Tekst loopt door onder de foto. 

Valwildteam op de Zeeweg zondagavond - Foto: VLN Nieuws

De bestuurder van de auto is niet gewond geraakt. Wel raakte zijn wagen aan de voorkant beschadigd, onder andere aan de motorkap en aan de bumper. Tekst loopt door onder de foto. 

Politie onderzoekt de schade aan de auto na de botsing met het hert - Foto: VLN Nieuws

Er vinden regelmatig aanrijdingen met herten plaats op de Zeeweg. Zandvoorter Willem van der Sloot strijdt al jarenlang voor een hek langs de weg, zodat de dieren niet meer over het huidige hekwerk, wat in slechte staat verkeert, kunnen springen.

Volgens Willem vluchten de herten voor de jagers en vreest hij voor ongelukken met veel slechtere afloop. Tot nu toe krijgt hij de betrokken instanties moeizaam mee in zijn strijd.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]