Ga naar Content

Alkmaarse handbalcoach die 6 meisjes misbruikte gevlucht naar het buitenland

De Alkmaarse handbalcoach O. B. F., die zes van zijn keeperspupillen misbruikte, is naar het buitenland gevlucht. Bij een poging hem te arresteren zo’n anderhalve week geleden, bleek hij niet thuis te zijn. Verschillende bronnen melden dat de 75-jarige man zich in Tunesië verschuilt. Een land waarmee Nederland geen uitleveringsverdrag heeft.

Foto: NH Media

De coach werd in februari 2021 gearresteerd voor het seksueel misbruiken van zes meisjes, tussen de 12 en 15 jaar, aan wie hij jarenlang privétraining gaf. Hij kreeg daarvoor een celstraf van drie jaar opgelegd, en moet de slachtoffers duizenden euro's aan schadevergoeding betalen.

Tegen die uitspraak ging hij in beroep, en hij mocht dat in vrijheid afwachten. Tot hem begin februari van dit jaar dezelfde straf wordt opgelegd. De handbalcoach krijgt de opdracht zich te melden bij de gevangenis. Maar als de politie anderhalve week geleden bij hem op de stoep staat met een aanhoudingsbevel, is hij volgens meerdere bronnen niet thuis. 

Tunesië

"De politie stond in de straat om hem op te halen, maar hij was er niet", vertelt een van zijn buren. Die heeft sterke vermoedens dat hij naar Tunesië is gevlucht, zijn thuisland. Vanwege zijn privacy kunnen justitie, politie en het CJIB dit vooralsnog niet bevestigen noch ontkennen. 

"De politie kan er niets mee, omdat Nederland geen uitleveringsverdrag met Tunesië heeft"

Noord-Hollander, woonachtig in Tunesië (naam bij redactie bekend)

Maar volgens een Noord-Hollander, woonachtig in Tunesië, is de man inderdaad naar dat land gevlucht. De anonieme bron, waarvan de naam bij de redactie bekend is, meldt dat hij logeert bij een familielid in Le Bardo, een plaatsje ten westen van de hoofdstad Tunis. 

Ongestoord doorgaan

De tipgever is bang dat hij daar nieuwe slachtoffers zal maken en heeft alarm geslagen. "In dat huis loopt ook een driejarig meisje rond, dus ik vrees dat hij vroeg of laat opnieuw de fout ingaat", verklaart de bron.

De Nederlandse politie en ambassade zijn op de hoogte gesteld, maar die schijnen er niets mee te kunnen: "Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Tunesië. Ook van de lokale politie verwacht ik weinig, dus het lijkt erop dat hij weer ongestoord zijn gang kan gaan."

Lees ook