Ga naar Content
Twee voetbalspelers van tegenstanders op een competitief moment tijdens een wedstrijd.
Sport

Lees terug hoe Ajax werd afgeschminkt door Aston Villa

14 maart 2024, 22.10 uur · Aangepast 14 maart 2024, 23.53 uur
Door: Milton Pus & Thomas Brood · Foto: Pro Shots / PA Images

Ajax is nog de enige overgebleven Nederlandse ploeg in Europa. In de achtste finales van de Conference League spelen de Amsterdammers vanavond om 21.00 uur de return tegen Aston Villa. In Amsterdam werd het vorige week 0-0 dus alles is vanavond nog mogelijk in Birmingham.

14 maart 2024, 23.13 uur

Positief nieuws over Ajax Vrouwen

Ajax heeft de halve finales van de KNVB-beker bereikt door Jong Ajax met 5-1 te verslaan. Topscorer Romée Leuchter neemt de eerste drie treffers voor haar rekening voor het team van trainer Suzanne Bakker, dat komende week tegen Chelsea speelt in de kwartfinales van de Champions League. Danique Tolhoek maakt de vierde en de vijfde goal voor Ajax. Mirte van Koppen redt de eer van de talenten.

14 maart 2024, 23.53 uur

Henderson ziet alles misgaan bij Ajax op 'zware avond'

Aanvoerder Jordan Henderson noemt het een aantal keren een "zware avond". De aanvoerder van Ajax is met zijn ploeg bij Aston Villa zoek gespeeld en de 4-0-nederlaag betekende het einde van de Europese campagne van Ajax in de Conference League. "Ik dacht in de eerste helft echt nog dat we hier konden winnen, maar na de 2-0 en vervolgens de rode kaart (voor Sivert Mannsverk) ging alles mis", vertelt Henderson bij Veronica.

"Het is moeilijk te omschrijven", vervolgt hij. "We kregen ook te maken met blessures. Het is een frustrerende avond, maar je moet ook credits geven aan Aston Villa. Ze hebben een goede ploeg met veel ervaring."

Spits Brian Brobbey komt nauwelijks in het spel voor en baalde flink. "Natuurlijk is Aston Villa de betere ploeg, maar we creëren ook niets. Kenneth (Taylor) en Kris (Hlynsson) kwamen moeizaam in de wedstrijd. Natuurlijk missen we Steven Bergwijn en Steven Berghuis", aldus Brobbey bij Veronica.

Kopzorgen voor Van 't Schip

Van 't Schip vindt dat Ajax voor de rust nog in de wedstrijd had gezeten. "Hoewel we niet veel creëerden, kregen we vlak voor rust nog een goede kans. Na rust valt na de 2-0 en de rode kaart voor Sivert Mannsverk alles uit elkaar. Dan weet je dat het moeilijk wordt", vertelt Van 't Schip bij Veronica.

De trainer ziet zijn ploeg niet alleen kansloos verliezen, maar ook de verdedigers Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch geblesseerd uitvallen. "Dat is een groot probleem, we moeten maar zien wie er zondag beschikbaar is."

Van 't Schip baalt van de tweede gele en dus rode kaart voor Mannsverk. "We hadden al een wissel voor hem klaarstaan. Je gaat ervan uit dat spelers weten dat ze geel op zak hebben. Hij werd een beetje overlopen en we wilden iets veranderen. Helaas kwamen we daar niet aan toe. Dit is ook ervaring opdoen voor de ploeg, maar helaas hebben we daar nu niets aan. Heel veel dingen zaten tegen vandaag, maar Aston Villa heeft wel verdiend gewonnen."

Jordan Henderson krabt zich achter de oren na de pijnlijke nederlaag - Foto: Pro Shots / PA Images

14 maart 2024, 22.58 uur

AFGELOPEN

14 maart 2024, 22.44 uur

81' Het wordt nu wel heel pijnlijk

Aston Villa schiet via Moussa Diaby de vierde treffer tegen de touwen.

Aston Villa - Ajax 4-0

14 maart 2024, 22.40 uur

76' Blessure Rensch

Tot overmaat van ramp gaat ook Devyne Rensch naar de kant met een blessure. Het zit Ajax niet mee op deze donderdag.

Aston Villa - Ajax 3-0

14 maart 2024, 22.38 uur

75' Over en sluiten

Op grandioze wijze poeiert Jhon Duran de 3-0 in het doel.

Aston Villa - Ajax 3-0

14 maart 2024, 22.30 uur

65' Ongelooflijk...

Ajax eindigt voor de derde Europese wedstrijd op rij met tien man. Sivert Mannsverk houdt vast en krijgt zijn tweede gele kaart. 

Aston Villa - Ajax 2-0

14 maart 2024, 22.27 uur

64' Sutalo blijft op de grond zitten

Niet voor het eerst deze avond blijft een Ajacied op de grond liggen. Josip Sutalo moet zich laten verzorgen. Hij kon uiteindelijk niet verder. 

Aston Villa - Ajax 2-0