Ga naar Content

Nieuwe zoektocht naar burgemeester voor Bloemendaal levert 21 kandidaten op

De kans dat Bloemendaal nog dit jaar een nieuwe burgemeester krijgt, is een stap dichterbij gekomen. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk meldt dat 21 mensen hebben gesolliciteerd naar de functie: zeven vrouwen en veertien mannen.

Ankie Broekers-Knol en Arthur van Dijk - Foto: Provincie Noord-Holland

De eerste poging om een nieuwe burgemeester voor Bloemendaal te vinden, mislukte vorig jaar. De provincie liet toen weten dat er geen 'geschikte' kandidaten tussen de tien sollicitanten zaten om Elbert Roest op te volgen. Daarom werd Ankie Broekers-Knol eind september vorig jaar ingevlogen als waarnemend burgemeester. 

Omdat de eerste zoektocht niets opleverde, stelde de gemeenteraad van Bloemendaal in februari een nieuwe profielschets van de gewenste burgemeester op. Een soort wensenlijstje waaraan de kandidaten moeten voldoen. 

Voldoende belangstelling

Inmiddels is duidelijk dat er nu voldoende belangstellenden zijn voor de baan. De provincie ontving 21 sollicitatiebrieven. Zeven vrouwen en veertien mannen willen burgemeester worden. Zeventien kandidaten hebben al werkervaring in het openbaar bestuur.

De gemeenteraad draagt na gesprekken de meest geschikte kandidaten voor. De nieuwe burgemeester wordt dan - als de procedure volgens plan verloopt - op 3 oktober benoemd. Dan betekent dan ook het einde van het waarnemend burgemeesterschap van Broekers-Knol. Ze neemt afscheid van de Bloemendaalse politiek, maar blijft inwoner van de gemeente.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]