Ga naar Content

De sterkste vrouw van Nederland (22) reist volgende maand naar Texas voor WK bankdrukken

Sinds een klein jaar staat het leven van Ivana Vogel (22) uit Callantsoog volledig op z'n kop. Na slechts een paar maanden serieus trainen is ze afgelopen jaar Nederlands Kampioen bankdrukken geworden. En ook internationaal valt deze spierbundel op, want Ivana reist volgende maand af naar Texas voor het WK bankdrukken. 

Ivana gaat naar het WK bankdrukken in Texas - NH Nieuws

De sportschool in Breezand is inmiddels een tweede thuis voor Ivana Vogel, want ze is er bijna elke dag van de week te vinden. Sinds afgelopen september heeft ze het roer volledig omgegooid en richt ze zich met een coach op het bankdrukken. Ze blijkt er namelijk talent voor te hebben. 

Ivana komt er toevallig achter dat, in haar gewichtsklasse, haar persoonlijke record al boven het Nederlands record lag. "M'n vriend ging opzoeken wat het record was en dat was 102.5 kilogram. Ik deed toen al 105 kilogram, dus ben ik meer gaan trainen en nu kan ik al 125 kilo", vertelt Ivana. 

Afvallen

De liefde voor krachttraining ontwikkelt Ivana als ze 14 jaar oud is, maar niet met de intentie om breed te worden. Integendeel: "Ik wilde eigenlijk graag heel slank worden, want ik ben altijd te zwaar geweest. Toen dacht ik dat dit de oplossing was", vertelt Ivana. 

Het lukt Ivana niet om veel kilo's af te vallen, maar ze komt er wel achter dat ze erg sterk is. En zo lukt het haar om steeds meer kilo's te bankdrukken en raakt ze ook gespierder. En daar is ze erg trots op. "Ik zou nog steeds wel een paar kilo lichter willen zijn, ook is dat voor mijn gezondheid natuurlijk beter. Maar ik voel me prima met hoe ik eruitzie en hoe ik in mijn vel zit en dat vind ik het belangrijkst. Het maakt me niet meer uit wat anderen van me vinden."

Tekst gaat door onder de foto 

Ivana Vogel in haar sportschool in Breezand - Foto: NH Media / Kelly Blok

Begin maart deed Ivana voor het eerst mee aan het Nederlands Kampioenschap bankdrukken. Ze verpletterde haar concurrentie met een persoonlijk record van 125 kilogram. "Met een goed schema en coaching van mijn coach Sebastiaan Slotema. Daar heb ik me keer op keer aan gehouden en dat loont", vertelt Ivana. 

Een paar weken na het NK komt er een wel heel bijzondere mail in haar spambox terecht. Ivana mag meedoen aan het WK bankdrukken in Texas. "Heel onrealistisch. Ik had echt een beetje het idee dat ik in een film zat", vertelt Ivana over het moment dat ze, op een maandagavond als ze Netflix aan het kijken is op de bank, de mail leest. 

Kanshebber

23 mei reist ze samen met haar vriend af naar Amerika. De spierbundel heeft ook al even stiekem gekeken naar haar concurrentie, en dat belooft veel goeds. "Ik heb de nominaties gezien en ik maak zeker kans. En dan is het de 27e zover, om 12 uur (Amerikaanse tijd, red) moet ik. Wel heel spannend."

Meer nieuws uit de Noordkop

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.