Ondanks vuurpijl van Gaaei wint Ajax niet na late gelijkmaker van Go Ahead Eagles

Ajax heeft in de Johan Cruijff Arena met 1-1 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Lange tijd leek Anton Gaaei het goudhaantje te worden voor de Amsterdammers door zijn doelpunt. In de blessuretijd schoot Bas Kuipers Go Ahead Eagles nog op gelijke hoogte.

Ajax baalt na het late doelpunt van Go Ahead Eagles - Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Ajax moest het tegen Go Ahead Eagles stellen zonder een aantal sterkhouders. Chuba Akpom, zondag nog tweemaal trefzeker tegen PEC Zwolle, ontbrak wegens een blessure.  Die had hij opgelopen tijdens die uitwedstrijd in Zwolle. Ook Brian Brobbey, Jordan Henderson en Steven Berghuis ontbraken tegen de Deventenaren.

In de openingsfase hield Go Ahead Eagles de linies kort op elkaar met als resultaat dat Ajax niet verder kwam dan sporadisch een ongevaarlijk afstandsschot. Het eerste echte gevaar van de Amsterdammers ontstond toen Anton Gaaei met een voorzet Steven Bergwijn in staat stelde te scoren, maar de aanvoerder van Ajax werkte de bal naast.

Daarna was het hek van de dam. De bedrijvige Mika Godts zocht niet voor het eerst zijn directe tegenstander Mats Deijl op. Met succes, want na een succesvolle actie was het nu Gaaei die het eindstation was. De vaak verguisde Deen volleerde op prachtige wijze raak: 1-0.

Tekst gaat verder onder foto.

Anton Gaaei is door het dolle heen na zijn doelpunt - Foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures

Nog voor rust liet Go Ahead Eagles zien waarom het knap zevende staat in de eredivisie. Tot tweemaal toe werden de Deventenaren gevaarlijk, maar net zo vaak hield Ajax-doelman Diant Ramaj zijn ploeg op de been. Het publiek in de Arena veerde vlak voor rust nog een keer op, toen Mika Godts op de paal schoot, maar het doelpunt van Gaaei bleef de enige in de eerste helft.

Hoe vermakelijk het einde van de eerste helft was, zo weinig kansen vielen er in de tweede 45 minuten te noteren. Zowel Ajax als Go Ahead leken lang niet nadrukkelijk op jacht naar een doelpunt. Ahmetcan Kaplan moest twintig minuten voor tijd redding brengen op de doellijn, na een variant op een hoekschop van de bezoekers.

Grote teleurstelling

In de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Go Ahead alsnog. Ramaj greep mis bij een hoge bal en Bas Kuipers profiteerde van de fout. De oud-jeugdspeler van Ajax schoot raak en bepaalde de eindstand: 1-1.

Met het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles schiet Ajax niets op. De ploeg blijft vijfde en de marge met nummer zes NEC bedraagt met nog zes wedstrijden te spelen slechts twee punten. Aanstaande zondag staat De Klassieker op het programma. De wedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord begint om 14.30 uur en kun je via ons liveblog volgen.

Opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Kaplan, Hato; Gaaei (Gooier/89), Tahirovic, Mannsverk (Vos/77), Taylor; Hlynsson (Forbs/77), Godts (Fitz-Jim/59); Bergwijn (Rijkhoff/77)