Ga naar Content

Gratis ijsjes uitgedeeld bij opening tweede gedeelte stadsstrand in Hoorn

Het tweede gedeelte van het stadsstrand in Hoorn wordt op vrijdag 26 april geopend. Dat maakt de gemeente Hoorn bekend. Op het 600 meter extra stuk strand worden onder meer een volleybalveld en een uitkijkheuvel aangelegd. Daarnaast is er ruimte voor een strandpaviljoen en een steiger. "Het is fijn dat het strand voor de vakantie geopend kan worden", stelt de Hoornse wethouder Arthur Helling.

Foto: Harry Schuitemaker

Met de opening van dit tweede gedeelte krijgt Hoorn het grootste strand van Nederland dat aan een meer ligt. Het jarenlange project is hiermee nog niet afgerond, want zowel de boten- en zwemsteiger als het strandpaviljoen moeten nog worden gerealiseerd. De gemeente verwacht dat de steiger in juni klaar is. Voor het paviljoen zijn de vergunningen nog niet verleend en er is ook nog niet gestart met de bouw. Volgens een woordvoerder is het dan ook nog niet te zeggen wanneer het paviljoen klaar is.

Op de openingsdag, vrijdag 26 april, worden vanaf 13.00 uur ijsjes uitgedeeld bij een stand van de gemeente Hoorn en Alliantie Markermeerdijken. Van beide organisaties zullen medewerkers uitleg geven over het strand en vragen beantwoorden.

Monitoren van parkeerruimte voor auto's en fietsen

Vanaf 26 april kunnen auto's parkeren op nieuwe parkeerlus op het strand, naast de ingang. Ook kunnen voertuigen geparkeerd worden in de garage van de schouwburg, of omliggende parkeerterreinen. "De gemeente monitort het parkeergebruik. Wanneer nodig, worden op drukke dagen meer parkeerplaatsen op het eerste deel van het stadsstrand opengesteld."

Over een jaar moet de verkeersbrug, die het strand verbindt met de Westfriese Omringdijk, klaar zijn. "Dit geldt ook voor de wandelbrug halverwege het stadsstrand", licht een woordvoerder toe. "Tot die tijd kunnen bezoekers het strand bereiken via de toegang bij de schouwburg.

De gemeente Hoorn hoopt dat bezoekers van het stadsstrand zoveel mogelijk met de fiets komen. "Langs het fietspad over het gehele strand zijn een groot aantal fietsparkeerplekken. Fietsers en voetgangers kunnen via de fiets- en wandelpaden het stadsstrand bereiken."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]