Ga naar Content

Unieke kans: Haarlemmer Niels-Olaf loopt marathon op Olympische Spelen

Voor het eerst in de geschiedenis mogen er recreanten meedoen aan de Olympische Spelen. Niet in de ware zin van het woord, maar toch: via loting zijn 20.000 hardloop-fanaten van over de hele wereld uitgenodigd om deze zomer in Parijs hun 'eigen' marathon over het officiële parcours te lopen. Niels-Olaf Bout uit Haarlem (57) is één van de gelukkigen. 

Honderdduizenden huis- tuin- en keukenhardlopers jaagden dezelfde droom na, maar Niels-Olaf staat maar mooi aan de start op 10 augustus. Het is dan de voorlaatste dag van de Olympische Spelen. Nadat 's morgens de 'grote kanonnen' hebben gestreden om het eremetaal, zien 's avonds de ingelote recreanten hun droom werkelijkheid worden.

'Het gaat niet om de tijd'

"Dat wordt genieten", vertelt Niels-Olaf, die met zijn deelname geld inzamelt voor het Fonds Gehandicaptensport. "Mogen lopen op het parcours waar 's morgens Abdi Nageeye heeft gerend en de volgende dag Sifan Hassan voor goud gaat, is uniek. Het gaat niet om de tijd, het is puur een prestatieloop, dus ik ga heerlijk om me heen kijken."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]