Ga naar Content

Streep door afsluiting Amstelveense wegen: sloop A9-viaduct sneller dan gepland

Drie Amstelveense wegen die onder het A9-viaduct dichtbij het Stadshart doorlopen hoeven de komende weken toch niet opnieuw dicht. Aannemer Veenix heeft de geplande sloopwerkzaamheden van het viaduct aan de noordkant van de Beneluxbaan afgelopen weekend al afgerond. 

Foto van de werkzaamheden dit weekend - Foto: Rijkswaterstaat

Toen waren de Beneluxbaan, Ouverture, Keerpuntweg en de trambaan wél afgesloten, zodat de wanden van het oude viaduct gesloopt konden worden. Ook werden 84 betonnen brugliggers en andere betonnen onderdelen verwijderd. Het wegdek rust op die brugliggers. Op de noordelijke rijbaan van de A9 reed al geen verkeer meer. Dat was in eerdere weekenden naar de zuidkant verschoven. 

Volgens de planning zouden de wegen deze en volgende week 's nachts weer dichtgaan, maar dat blijkt niet meer nodig. Tom Paton van Veenix legt uit hoe het komt dat de werkzaamheden sneller gingen dan verwacht: "Het is een combinatie van goede planning en geluk hebben [...] alles viel precies goed."

Overlast beperken

De snellere uitvoering van de werkzaamheden bespaart omwonenden veel overlast. Die overlast was er afgelopen weekend wel. Rijkswaterstaat neemt verschillende maatregelen om de overlast te beperken, door bijvoorbeeld de brugliggers in delen af te voeren en op een andere locatie pas te vermalen.  

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.