Ga naar Content

Nattigheid slecht voor de vrijmarkt in Schagen: "We gaan gewoon door"

Veel vroege vogels waren afgelopen nacht al neergestreken in het centrum van Schagen, om zo de beste plek te bemachtigen voor de vrijmarkt. Rond 18.00 uur waren de meeste kleedjes wel gelegd en kon de verkoop beginnen. Maar de nattigheid nam in de loop van de morgen alleen maar toe. Een paar uur na de start hielden de eerste verkopers het wel voor gezien.

Foto: NH Media

"Wij gaan gewoon door. Nat of niet. En de sfeer zit er lekker in", vertelt één van de verkopers op de markt. Ze heeft haar handel afgedekt met een zeiltje. Even verderop, op De Markt, vallen her en der al gaten als het nog een tandje harder gaat regenen. Rond 10.00 uur houdt het op met zachtjes regenen. "Op Buienradar zie ik straks een nog zwaardere bui komen", verzucht de verkoopster.

Extra zakcentje

De dag begon vol goede moed. Vanuit Schagen, maar ook uit andere omliggende dorpen, waren mensen naar het centrum gekomen. Veel kinderen waren extra vroeg uit bed gegaan om een mooi plekje te bemachtigen. Want een extra zakcentje, dat kan iedereen gebruiken, zoals je kan zien in onderstaande video.

Nattigheid slecht voor de oranjehandel in Schagen: "We gaan gewoon door" - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook