Ga naar Content

Organisatie zeer te spreken over 44ste Bevrijdingspop: ''Geluk met het weer''

De organisatie van Bevrijdingspop is zeer te spreken over de 44ste editie van het festival gisteren in de Haarlemmerhout. Het mooie weer was het belangrijkste ingrediënt. De geslaagde acts op het hoofdpodium deden de rest. Er kwamen 143.000 mensen op de optredens af. Er deden zich geen calamiteiten voor.   

Foto: Laurens Niezen / NH Nieuws

De organisatie prijst de goede sfeer op het festivalterrein. Meer dan ooit leek het vieren van de vrijheid een thema  onder de toeschouwers. Wellicht was het het gevolg van de interactie met de artiesten. Die gaven met hun vredesboodschap een extra lading aan hun optredens.

Anita de Hart, verantwoordelijk voor communicatie bij Bevrijdingspop: "We hadden de artiesten gevraagd extra aandacht te geven aan de vrijheidsboodschap. Dat maakte het nog nét iets mooier."

Wende, ambassadeur van de vrede, riep op tot het ondertekenen van een petitie voor de vrijlating van een een Saudische vrouwenrechtenactiviste. Danny Vera vroeg om verbinding. "We moeten ons niet laten verdelen door regeringsleiders", aldus de zanger van de hit Rollercoaster.

Drankomzet

Hoewel de eindafrekening nog niet bekend is, gaat de organisatie er vanuit dat door het mooie weer de bar-inkomsten aanzienlijk zullen zijn. Het gratis festival is deels afhankelijk van de drankomzet. Anita de Hart: "Het herdenkingsconcert de avond ervoor, dat wij ook organiseren, was kletsnat. En een dag later was het prachtig weer. We hebben echt geluk gehad."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]