Ga naar Content

Haarlem looft 150.000 euro uit voor groene buurtprojecten

De gemeente Haarlem stelt opnieuw subsidie beschikbaar voor buurten in de stad die de openbare ruimte groener willen maken. Voor in totaal drie grote initiatieven is 50.000 euro per project uitgetrokken.

Bewoners van de Leidsebuurt steken de handen uit de mouwen en in de grond - Foto: NH Media / Maikel Ineke

Eerder werd al geld vrijgemaakt voor het vergroenen van de Leidsebuurt, het Pretoriaplein, de Jacobsstraat en Raaks. Die buurtinitiatieven kregen vorig jaar subsidie toegekend en zijn begin dit jaar uitgevoerd door de buurtbewoners zelf. 

Haarlemmers die samen hun eigen buurt willen opknappen, kunnen tot eind mei hun plannen naar de gemeente sturen. De gemeente houdt een vinger aan de pols bij het opstellen van de definitieve plannen en de uitvoering ervan. De veiligheid en toegankelijkheid moeten gewaarborgd blijven en het is niet de bedoeling dat er invasieve exotische planten komen. 

Selectie

De ingezonden ideeën worden onder meer beoordeeld op de hoeveelheid groen die wordt toegevoegd en het draagvlak in de buurt. De uitgebreide spelregels voor de 'groene proefwijken' zijn hier te vinden. 

Op 1 juli wordt bekend welke drie plannen zijn uitverkoren. Eind september moeten de plannen definitief zijn uitgewerkt en de werkzaamheden begin voor het eind van het jaar.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]