Ga naar Content

Oud-Ajacied Babangida ernstig gewond bij ongeluk, broer Ibrahim overleden

Oud-voetballer Tijjani Babangida van Ajax is in kritieke maar stabiele toestand opgenomen in een ziekenhuis na een verkeersongeluk in zijn geboorteland Nigeria. Dat meldt de Nigeriaanse voetbalbond aan verschillende media uit dat land. Zijn broer Ibrahim heeft het ongeluk niet overleefd. De oud-speler van FC Volendam wordt vrijdag begraven.

Tijjani Babangida (m) - Foto: Pro Shots

Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Ook de vrouw van Tijjani Babangida en een dienstmeisje zaten met de oud-international in de auto en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De 50-jarige Babangida is volgens de Nigeriaanse voetbalbond bij bewustzijn.

Met Ajax werd de vlugge aanvaller in 1998 landskampioen en won hij de KNVB-beker. Het seizoen erop veroverde 'Baba' nogmaals de nationale beker. Hij speelde in Nederland verder ook voor Roda JC, Vitesse en VVV-Venlo. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Tijjani Babangida op het WK in 1998 - Foto: Pro Shots/Imago

Met Nigeria won hij goud op de Olympische Spelen van Atlanta (1996) en was op de WK's van 1998 en 2002 actief. 

Geen doorbraak Ibrahim 

Ibrahim Babangida is 47 jaar geworden. Hij kwam in het kielzog van zijn broer naar Nederland en voetbalde tussen 1997 en 2002 voor FC Volendam. Hoewel hij óók razendsnel was, bleef een doorbraak uit. 

Hij speelde 52 wedstrijden voor de club uit het vissersdorp, in meer dan de helft van de gevallen was hij invaller. In totaal scoorde Ibrahim Babangida zeven doelpunten.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52