Ga naar Content

De Aftrap: "Aantal mensen rondom Wim Jonk hebben geen verstand van voetbal"

"Als je met Wim Jonk praat over voetbal gaat je hart sneller kloppen", vertelt Kevin Visser vanavond in voetbaltalkshow De Aftrap. Maar over de mensen uit 'Team Jonk' is de oud-voetballer van FC Volendam snoeihard. "Een aantal mensen rondom Wim hebben geen verstand van voetbal." Visser doelt daarbij op voormalig technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind.

Harde woorden van Kevin Visser over het falende beleid bij FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

FC Volendam degradeerde afgelopen zondag door de 4-1 nederlaag tegen Ajax naar de eerste divisie. Volgens Visser omdat de selectie afgelopen zomer teveel kwaliteit kwijtraakte zonder dat daar voldoende versterking voor in de plaats kwam.

"Ruben Jongkind is verantwoordelijk voor wat er dit jaar gebeurd is"

Oud-FC Volendam-speler Kevin Visser

"Ik vind het niet heel boeiend wat Jasper van Leeuwen de afgelopen jaren bij elkaar heeft gehaald. Hij is verantwoordelijk voor wat er dit jaar gebeurd is", aldus de oud-aanvoerder, die na de promotie naar de eredivisie in 2022 tegen zijn zin moest vertrekken. "Ruben Jongkind is verantwoordelijk geweest voor de jeugd, maar ik vraag me af daar topwerk is afgeleverd. Ik vind van niet."

"Robert Mühren moet je altijd opstellen. Zo'n jongen kan je wel in de eredivisie houden"

Oud-FC Volendam-speler Michiel Kramer

Visser zit samen met Michiel Kramer aan tafel. Kramer droeg tussen 2009 en 2013 het shirt van FC Volendam en strijdt momenteel met RKC Waalwijk voor lijfsbehoud. De spits zet ook zo zijn vraagtekens bij wat er allemaal in het vissersdorp is gebeurd. "Ik blijf het apart vinden dat ze niet van wedstrijd 1 tot en met 34 Robert (Mühren, red.) laten staan. Zo'n jongen moet je altijd opstellen en het vertrouwen geven. Dat heeft hij in het verleden bewezen. Zo'n jongen kan je wel in de eredivisie houden."

Kratje Trap

In de tweede halve finale van Kratje Trap wordt duidelijk wie zich na Alkmaarsche Boys voor de finale plaatst: Jong Hercules uit Beverwijk of VVH/Velserbroek. Aan het slot van de uitzending wordt ook ons elftal van FC De Aftrap van vers bloed voorzien. 

De Aftrap van vrijdag 10 mei met Michiel Kramer en Kevin Visser - NH Sport/Edward Dekker

De Aftrap is wekelijks te zien op tv bij NH Sport. De eerste uitzending is om 17.10 uur. Daarna volgt elk uur de herhaling. Je kunt de hele uitzending ook hierboven kijken.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52