Ga naar Content

Jong AZ declasseert Jong Ajax in eenzijdig duel

Jong AZ heeft met ruime cijfers gewonnen van Jong Ajax op De Toekomst: 1-4. Finn Stam, Ricuenio Kewal, Jurre van Aken en Damienus Reverson maakten de goals. Jaydon Banel zorgden voor de ere-treffer van de Amsterdammers. 

Jong AZ beleefde een mooie avond op bezoek bij Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Voor de beloften van Ajax en AZ stond er niks meer op het spel, maar een leuke wedstrijd legden ze wel op de mat. Via Ro-Zangelo Daal werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Doelman Sten Kremers kon echter keren. Het was vervolgens Jong Ajax dat er goed uitkwam via Julian Rijkhoff. De spits van anderhalf miljoen euro vond echter twee keer Hobie Verhulst op zijn weg.

De goalie kwam als dispensatiespeler in actie. Het bleek een kleine opleving van de jonge Ajacieden, want Jong AZ nam in het resterende gedeelte van de eerste helft een ruime marge. Eerst kopte Finn Stam raak uit een voorzet van Dave Kwakman. Vlak voor de rust was het Ricuenio Kewal, die de score verdubbelde na een voorzet van Jurre van Aken: 0-2. Jong AZ zat dus op rozen bij de rust. 

Jong AZ-trainer Lee-Roy Echteld: "Ik heb genoten van onze discipline achterin" - NH Sport/Menno Schilder

Jong AZ veel sterker

Van Aken zorgde snel na de theepauze voor de 3-0. De rechtsback schoot diagonaal raak in het Ajax-doel. Dat leek de doodsteek voor de Amsterdamse beloften. Leek, aangezien Jaydon Banel de spanning nog enigszins terugbracht. Dat deed hij op aangeven van Fitz-Jim. De marge van Jong AZ werd uiteindelijk in de slotfase opnieuw uitgebreid naar drie via Damienus Reverson: 1-4. De score veranderde niet meer, waardoor het een ruime zege werd voor de jonge AZ-spelers. 

Jong Ajax-doelman Sten Kremers: "Ik wist dat ik dit seizoen niet veel zou keepen" - NH Sport/Menno Schilder

Door de overwinning eindigt Jong AZ op een knappe tiende plaats in de eerste divisie. Tegenstander Jong Ajax vinden we terug op plek vijftien. Het nieuwe seizoen begint weer in augustus. 

Opstelling Jong Ajax: Kremers; Henry, Verschuren, Agougil, Chahid (Steur/68); Vos, Fitz-Jim, Speksnijder (O'Niel/83); Boerhout (Messori/61), Rijkhoff (Ünüvar/61), Banel

Opstelling Jong AZ: Verhulst (Kabba/91); Van Aken, Stam, Berkhout, Dekkers (Engel/70); Postma, Kwakman (Kerssens/46), Kalisvaart (Koster/70); Kewal, Reverson, Daal (Splinter/76)

240514_SCHEIDSRECHTER_PODIUM - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52