Ga naar Content

Chaos en onbekende buit na plofkraak op Beverwijks bedrijventerrein

Bij een telefoonwinkel in het Midi Center aan de Parallelweg  in Beverwijk is vannacht een explosie geweest. De dieven hebben buit gemaakt in de winkel en het pand heeft veel schade. De politie doet onderzoek, maar heeft nog niemand aangehouden. 

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De melding van de plofkraak kwam iets na 4.30 uur bij de politie binnen. Toen de politie en brandweer aankwamen, bleek de plofkraak veel schade aangericht te hebben. Er was geen brand. "Het is van binnen een chaos", zegt de woordvoerder van de politie. "Er is ook buit gemaakt, maar het is nog onduidelijk wat er allemaal gestolen is." 

Het is ook nog niet duidelijk wat er precies is ontploft. De politie is nog geen verdachten op het spoor en kijkt nu naar camerabeelden om te zien wat zich heeft afgespeeld op het bedrijventerrein. Ook is de politie nog op zoek naar getuigen

Tekst gaat door onder de foto's  

In het Midi Center zitten veel telecombedrijven en is er vaker sprake van criminaliteit. Zo werd er vorig jaar een man tot 4,5 jaar celstraf veroordeeld voor het witwassen van miljoenen euro's. Hij liet een medeverdachte geld ophalen bij telefoonwinkels in het Beverwijkse Midi Center en liet hem dat geld vervolgens storten op bankrekeningen van nepbedrijven. 

Meerdere grootschalige invallen

Door de jaren heen zijn er al meerdere grote invallen geweest van onder andere de FIOD en de politie. In 2019 werd er een hoop cash achter plafondplaten gevonden in vier telefoonwinkels. De bedrijven werden verdacht van witwassen. 

Bij een inval in 2022 werden er drugs gevonden in een pand. Na een tip ging de politie langs en vonden agenten 'goederen die vermengd waren, of vermengd waren geweest met harddrugs'.

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]