Ga naar Content

Inbrekersduo probeert kassa Amstelveense supermarkt leeg te halen, één aanhouding

Twee inbrekers hebben vannacht geprobeerd om de kassa van een Indiaas-Pakistaanse supermarkt in Amstelveen leeg te roven. Ze forceerden rond 3.00 uur de deur van de winkel, waarna het inbraakalarm met mistgenerator afging. De politie heeft één verdachte aangehouden. 

Inbraak in Indiaas-Pakistaanse supermarkt in Amstelveen - Foto: VLN Nieuws

"Er is inderdaad ingebroken, maar de schade valt gelukkig mee", vertelt een medewerker van de winkel telefonisch aan NH. De winkel is op maandag dicht, maar kan morgen gewoon weer open. Volgens de man hadden de inbrekers het op de kassa voorzien.

Kassalade onder arm

De politie laat weten dat agenten onderweg naar de inbraakmelding op de Kiezer Karelweg een bromfiets met daarop twee personen zagen rijden. Eén van hen had een kassalade onder zijn arm. 

De bestuurder ging er vervolgens vandoor waarop de politie de achtervolging inzette. "Tijdens deze achtervolging raakte de bestuurder van de bromfiets ons politievoertuig, waardoor beide opzittenden ten val kwamen", schrijft de politie op Instagram. 

"Hierna zijn de opzittenden weggerend en hebben wij de achtervolging te voet doorgezet ter hoogte van het Veenendaalplein." Agenten weten uiteindelijk één verdachte aan te houden. De ander is weggerend in de richting van de Ouderkerkerlaan. De kassalade, de bromfiets en andere voorwerpen zijn door de politie in beslaggenomen.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]