Ga naar Content

Gerelateerde videos

Fanatiekelingen puzzelen erop los tijdens kampioenschap: geen ontspanning, wel lol

Voor tientallen Haarlemmermeerders is puzzelen al lang geen ontspannende hobby meer. Zij streden afgelopen vrijdag in teams van vier om de titel tijdens het puzzelkampioenschap in Lisserbroek. Hun opdracht: zo snel mogelijk een Jan van Haasteren-puzzel van 1000 stukjes leggen.

"Bij ons ligt eigenlijk altijd een puzzel op tafel. Die kan ook gewoon blijven liggen, want we hebben geen kleine kinderen of huisdieren. Dus het bord gaat er 's avonds gewoon op", vertelt puzzelfanaat Sophie aan NH. Haar team maakt kans om er met de winst vandoor te gaan. 

Teamgenoot Mariska heeft er rode wangen van gekregen. "Ik heb de auto's gedaan", vertelt ze. Ieder team houdt er een eigen taakverdeling en strategie op na. "Iedereen neemt zijn eigen kleur", vertelt een deelneemster die een team vormt met haar drie dochters. "Het is een moeder-dochter uitje. We puzzelen allemaal heel graag."

Tekst gaat verder onder de foto.

Deze Jan van Haasteren-puzzel moesten de deelnemers maken - Foto: NH Media

Bij de Hoofddorpse Puzzelprutsers pakken ze het allemaal wat serieuzer aan. Zij deden al een paar keer mee aan het Nederlands Kampioenschap. Joost legt uit hoe zijn team te werk gaat: "Eerst de randjes en dan 'projectjes' maken, dus kleur bij kleur zoeken."

Dat werkt: de Hoofddopers verslaan hun concurrenten van een tafel verderop door de puzzel in een uur en zes minuten te voltooien. "Wij hebben de vorige keer van hun verloren, dus we waren extra gemotiveerd om een stapje extra te zetten", vertelt teamlid Judith. Het puzzelen werkt voor haar al niet meer ontspannend, moet ze toegeven. "Maar lol heb ik nog wel."

Voor alle leeftijden

Daar gaat het volgens organisator Nicole Middelbosch uiteindelijk om. "Jan van Haasteren-puzzels zijn echt iets voor alle leeftijden. Wat hier zo leuk aan is, is dat je ook heel veel jongeren ziet."

In 2021 interviewde NH Jan van Haasteren zelf. Bekijk hieronder het interview:

De legpuzzels van striptekenaar Jan van Haasteren zijn razend populair - NH Nieuws

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]