Ga naar Content

Gisteren niet vier, maar één spoorloper tot vier keer toe uit Schipholtunnel gehaald

Bij de vier incidenten van gisteren waarbij het treinverkeer in de Schipholtunnel werd stilgelegd vanwege een spoorloper, ging het in alle gevallen om dezelfde persoon. Dat meldt ProRail vandaag na vragen van NH. 

Spoor in de Schipholtunnel - Foto: ANP/Bart Maat

De Koninklijke Marechaussee bevestigt de lezing van de spoorbeheerder. Het ging om een verwarde vrouw, voegt de woordvoerder van de marechaussee daaraan toe.

ProRail meldde gisteren rond 18.00 uur dat er vier spoorlopers uit de tunnel waren gehaald. "Het is heel opvallend, en het heeft veel impact", zei een woordvoerder, "want iedere keer moeten we het treinverkeer stilleggen met vertraging voor de reizigers als gevolg." 

Aantal spoorlopers toegenomen

Het aantal spoorlopers in de door ProRail gehanteerde regio Randstad-Noord (grofweg Noord-Holland en Utrecht) is de afgelopen jaren flink toegenomen. 

Kwamen er in 2021 nog 1.700 meldingen van spoorlopers bij de spoorbeheerder binnen, in 2022 waren dat er 1.900, en vorig jaar 2.300. Dit jaar staat de teller (tot 16 mei) op 700, aldus een ProRail-woordvoerder.

Vandaag blijkt dat het in alle gevallen om dezelfde vrouw ging. Iedere keer nadat de vrouw uit de tunnel was verwijderd, ging ze er weer in. De Koninklijke Marechaussee heeft haar vier keer uit de tunnel verwijderd en daarna besloten om de verwarde vrouw aan het zorgkader over te dragen.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]