Ga naar Content

Ruime overwinning niet voldoende voor HV Volendam; HV Aalsmeer pakt finaleplek

HV Volendam heeft er alles aan gedaan om de finale van het landskampioenschap te halen. De handballers waren ruim te sterk voor Hurry-Up (35-24), maar staan toch met lege handen. HV Aalsmeer won op bezoek bij koploper Lions verrassend met 30-23, waardoor die teams gaan uitmaken wie er landskampioen wordt. "Een heel lastig en teleurstellend seizoen", sprak Volendam-trainer Geert Hinskens na afloop.

Volendam-trainer Hinskens spreek van een teleurstellend seizoen - NH Nieuws

Het scenario vooraf was duidelijk voor Volendam. Winnen van Hurry-Up en dan hopen op een nederlaag van Aalsmeer. Dat leek geen onmogelijke opgave, aangezien de concurrent op bezoek ging bij koploper Lions. 

"Ik denk dat wij teveel geleund hebben op onze individuele kwaliteiten"

Volendam-aanvoerder Evert Kooijman

Volendam deed voor rust al goede zaken door snel een ruime marge te nemen tegen de tegenstander uit Drenthe: 17-10. 

Tekst loopt door onder video. 

Volendam-aanvoerder Evert Kooijman: "Wij hebben teveel op onze individuele klasse geleund" - NH Nieuws

In de tweede helft kwam het team van Geert Hinskens niet meer in de problemen. De score werd simpel uitgebreid naar 35-24. De Volendammers deden wat ze moesten doen, maar het was niet genoeg. Aalsmeer versloeg koploper Lions met 30-23 en grijpt daardoor de laatste plek voor de play-offs om de landstitel. Overigens eindigen ze door de overwinning bovenaan in de competitie en hebben daarmee het thuisvoordeel in de eerste wedstrijd tegen Lions. 

Voor aanvoerder Evert Kooijman was het zijn laatste wedstrijd. Zijn contract werd niet verlengd. "Ik denk dat wij wel stabieler zijn geweest dan vorig jaar, maar dat win teveel geleund hebben op individuele kwaliteiten:, sprak Kooijman na afloop. 

 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52