Ga naar Content

Flinke onweersbuien op komst: KNMI waarschuwt voor heftig weer

Geniet nog even van de zon zolang het kan: vanmiddag en vanavond worden er flinke onweersbuien met veel regen verwacht. Vanaf 15.00 uur geldt code geel. Later in de week wordt het weer rustiger.

Foto: ANP Foto

De ochtend begint zonnig en dat zal het grootste deel van de middag zo blijven. De temperaturen lopen op tot 25 graden. De wind neemt gedurende de dag toe, en in de loop van de middag ontstaan er in het zuiden onweersbuien met veel regen. "Plaatselijk kan er wel 30 tot 40 millimeter vallen", zegt NH-weerman Jan Visser. 

Code geel

Vanwege de onweersbuien geldt vanaf 15.00 uur code geel voor de hele provincie. Het KNMI waarschuwt voor wateroverlast, doordat er in korte tijd vele regen kan vallen. 'Er is hagel van 1 tot 2 centimeter doorsnede mogelijk. Bovendien worden plaatselijk windstoten tot rond 70 kilometer per uur verwacht', aldus het KNMI. Het advies luidt om geen hoge plekken op te zoeken, stekkers uit het stopcontact te halen en kelders waar mogelijk te af te sluiten.

De komende nacht blijft het op veel plekken regenen en daalt de temperatuur naar een graad of 15. De wind neemt langzaam af. Morgenochtend begint ook nat, maar in de loop van de dag komt langzaam maar zeker de zon tevoorschijn.

Zomers

De dagen erna zijn rustiger. Er trekken wat buien over, maar er is ook veel ruimte voor de zon. Het wordt zo'n 20 graden. "Redelijk zomers weer", aldus de weerman. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play