Ga naar Content

NH helpt: Dieuwke geeft map met bladmuziek van overleden zanger Peter weg

De grote liefde van Dieuwke Dol uit Purmerend is een halfjaar geleden overleden, maar zijn liefde voor muziek is nog altijd zichtbaar. In een groot boek heeft hij allemaal Nederlandse liederen gebundeld en dit boek wil Dieuwke weggeven. "Als ik er niet meer ben, wordt het waarschijnlijk weggegooid."

Peter de Graaf zong dolgraag, nu wil zijn weduwe andere muziekliefhebbers zijn boek geven - NH Nieuws

Het is voor Dieuwke Dol nog altijd onwerkelijk dat haar Peter er niet meer is. Peter de Graaf is was heel lief en zorgzaam volgens de Purmerender. Ze mist zijn 'gezelligheid en zijn zingen' het meest. 

Hij zong het liefst Nederlandse liederen en veel songteksten zijn daarom gebundeld in een dikke map. Deze map wil Dieuwke aan iemand geven die dezelfde liefde voor muziek ervaart. "Als ik er niet meer ben, wordt het waarschijnlijk weggegooid", zegt ze over de reden waarom het boek niet in haar bezit hoeft te blijven.

"Dit mag niet in de papierbak", benadrukt June. Muziekliefhebbers die het boek van Peter willen hebben kunnen hier reageren. 

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug. 

 

Lees ook