Ga naar Content

Niet 48-jarige, maar 27-jarige automobilist verdacht van bewuste aanrijding Enkhuizen

De man die is aangehouden voor het bewust inrijden op een slachtoffer in Enkhuizen is niet 48 jaar, zoals eerder gemeld, maar 27. Die zat achter het stuur, volgens de politie. De andere man is wel de eigenaar van de auto, maar had die uitgeleend. Hij is wel verhoord, maar geen verdachte in de zaak. 

De plek waar het slachtoffer werd aangereden - Foto: NH Media

De 27-jarige verdachte wordt poging tot doodslag of poging tot moord ten laste gelegd, meldt de woordvoerder. De man zit nog in voorarrest, in afwachting van het oordeel van de rechter-commissaris. Ook het onderzoek naar het incident loopt nog.

Tegengehouden door buurtbewoners

Op vrijdagavond rond 19.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op het Kerkeland in Enkhuizen. De bestuurder van een auto zou bewust zijn ingereden op een 46-jarige man uit dezelfde stad. Buurtbewoners hebben na het incident laten weten dat de verdachte meerdere pogingen ondernomen heeft om het slachtoffer aan te rijden. 

Buurtbewoners vertellen dat de automobilist na de aanrijding opnieuw wilde inrijden op het slachtoffer. "Maar de bestuurder is tegengehouden. Toen reed hij met een bloedgang weg", vertelde een bewoner afgelopen weekend.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]