Ga naar Content

Zaandammer randt vrouw aan in eigen seksshop en krijgt taakstraf

Een 57-jarige Zaandammer heeft een taakstraf van vijftig uur gekregen voor het aanranden van een klant in zijn seksshop in het centrum van Haarlem. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. De eigenaar van de winkel moet ook een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Rechtbank Haarlem - Foto: NH / Rob Wtenweerde

De vrouwelijke klant bezocht de seksshop op 9 november 2022. Ze zocht kleding voor een feestje. De eigenaar van de winkel zou haar in de winkel onder haar kleding hebben betast. Nadat de vrouw dit aan haar partner vertelde, besloot ze om aangifte te doen bij de politie.

Tijdens de rechtszaak beweerde de verdachte dat hij het slachtoffer niet had betast, maar gefouilleerd. Ze zou wellicht iets hebben gestolen en onder haar kleding hebben verstopt.

Aanranding bewezen

De rechter ging niet mee in die voorstelling van zaken. Op basis van de verklaringen van het slachtoffer en tastbaar bewijs als DNA-sporen van de verdachte op haar lichaam en kleding, vindt de rechter de aanranding bewezen. De Zaandammer krijgt daarom een taakstraf van 50 uur. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 1.370 euro.

De officier van justitie had een taakstraf geëist van 100 uur en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De straf valt lager uit, omdat de Zaandammer een blanco strafblad heeft en zijn gezin moet onderhouden met de Haarlemse onderneming. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]