Ga naar Content

Venhuizer flink mishandeld na kermis, daders filmen en verspreiden de beelden

Wat begon als een leuke avond op de kermis, is voor een 30-jarige man uit Venhuizen in een nachtmerrie geëindigd. Onderweg naar huis wordt hij nageroepen en mishandeld door drie jongens. De man loopt flinke verwondingen op en moet zich laten behandelen bij de huisartsenpost in Hoorn. De politie start een onderzoek en neemt de zaak hoog op, omdat het incident door een van de verdachten gefilmd en verspreid zou zijn. Het slachtoffer zelf is nog steeds geschokt over wat hem is overkomen. 

Het slachtoffer (onherkenbaar gemaakt) na de mishandeling bij de huisartsenpost - Foto: Aangeleverd

De 30-jarige man wil niet bij naam genoemd worden, maar wil wel zijn verhaal delen. In de hoop dat getuigen zich melden. "Ik liep met mijn vriendin op de Tuinstraat onderweg naar huis, toen we meerdere keren werden nageroepen door drie jongens", licht de man toe. "Ze liepen ons achterna en hadden het puur om mij gemunt."

Derde persoon filmde, mogelijk gedeeld via sociale media

Even verderop, op de Merel in Venhuizen, komen de verdachten dichterbij. Het slachtoffer wordt rond 3.15 uur tegengehouden, waarbij een van de jongens hem vasthoudt. De tweede begint op het slachtoffer in te slaan, en de derde jongen staat erbij om het te filmen. Iets wat een politiewoordvoerder ook bevestigt. De beelden zouden zijn verspreid via sociale media zoals Snapchat.

"Waarom ze het op mij gemunt hadden, weet ik niet. Ik denk ook niet dat ze uit het dorp komen"

Slachtoffer van mishandeling in Venhuizen

Bij het incident loopt het slachtoffer een verwonding aan een wenkbrauw op, die flink begint te bloeden. Ook heeft de 30-jarige man meerdere blauwe plekken en een gekneusde teen.

Drie hechtingen gezet na flinke bloeding

"Toen we weg konden komen heb ik mijn broertje ingelicht, die op dat moment net op bed lag", legt hij uit. "Door zijn vriendin zijn we met spoed naar de huisartsenpost in Hoorn gegaan, want het bloedde flink. Er zijn daar drie hechtingen in gezet. Inmiddels gaat het weer wat beter met me, maar ik heb nog wel flink last van m'n rug."

Waarom de jongens zich juist op hem richtten, weet het slachtoffer niet. De verdachten komen hem ook niet bekend voor. "Ze wonen volgens mij niet in Venhuizen. Het waren gewoon gasten die ruzie zochten", denkt hij. "Ik heb ze meermaals geprobeerd te negeren en ook een paar keer geroepen dat we gewoon naar huis wilden gaan."

Politie start onderzoek en vraagt beelden op

Vanmiddag heeft de man aangifte gedaan van de mishandeling. Een politiewoordvoerder laat weten dat zij de zaak hoog opnemen en er sprake is van openlijke geweldpleging. "Dat is sowieso een ernstig feit. Want als je met een groep bent zou het zo moeten zijn dat je elkaar kunt tegenhouden. Dat is bij dit incident zeker niet het geval, aangezien een persoon het slachtoffer heeft vastgehouden en de ander filmde."

De politie heeft de beelden van het incident nog niet gezien, maar wil ze wel graag hebben. "We hopen dat de mensen die iets gezien hebben zich willen melden. We doen ook buurtonderzoek en vragen beelden van bijvoorbeeld een videodeurbel in de buurt op. Ook de verdachten kunnen zich op het politiebureau melden. Als zij zich hierdoor geroepen voelen, dan zijn ze van harte welkom."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]