Ga naar Content

Dronken automobilist (20) slaat over de kop in Badhoevedorp, in ziekenhuis aangehouden

Een automobilist onder invloed is vannacht in Badhoevedorp over de kop geslagen, en heeft daarbij een flinke ravage aangericht. De 20-jarige Badhoevedorper raakte gewond, is naar het ziekenhuis gebracht en daar na behandeling aangehouden. 

Badhoevedorper (20) slaat over de kop in eigen dorp - Foto: Inter Visual Studio

Het ongeluk gebeurde iets na middernacht op de Burgemeester Amersfoordtlaan, ter hoogte van de Spechtstraat en de Pelikaanstraat. Door onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur en sloeg over de kop. De auto raakte daarbij een lantaarnpaal, die tegen de vlakte ging. 

De auto kwam ondersteboven op de fietsstrook tot stilstand. Stukken van de lantaarnpaal en het wrak lagen verspreid over het asfalt. Omdat de hulpdiensten hadden doorgekregen dat het wrak in brand zou staan, werd ook de brandweer opgeroepen. Die hoefde uiteindelijk niet in actie te komen. 

Hulpdiensten in actie na crash dronken automobilist (20) in Badhoevedorp - Foto: Inter Visual Studio

Er waren geen andere weggebruikers bij de crash betrokken, benadrukt de woordvoerder. Naar verluidt wist de man zelf uit het wrak te kruipen, waarna de politie een adem- en speekseltest (alcohol- en drugsgebruik) heeft afgenomen. 

De resultaten daarvan zijn bij de politiewoordvoerder nog niet bekend, maar het slachtoffer is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]