Ga naar Content

Gerelateerde videos

In de vertrouwensfabriek van Paul, krijgen jongeren wolkjes zelfvertrouwen

Paul Kreemers (37) heeft geleerd te leven met depressie en dat komt goed van pas bij zijn werk met dak- en thuisloze jongeren. In Alkmaar is hij de drijvende kracht achter De Pitstop, waar dak- en thuisloze jongeren worden opgevangen. Daar krijgen ze hulp om hun leven weer op de rails te krijgen. 

Paul Kreemers van De Pitstop - Foto: NH Media

De Pitstop in Alkmaar is een plek van levensbelang voor dak- en thuisloze jongeren in Alkmaar. Een veilige en vertrouwde vluchtheuvel waar ze hulp krijgen om hun leven weer op te bouwen. Hulpverlener Paul Kreemers is de motor achter De Pitstop. Hij werkt met hen vooral aan vertrouwen: in hulpverlening en in zichzelf. Om het leven weer aan te kunnen is zelfvertrouwen absoluut noodzakelijk. Pas dan lukt het om bijvoorbeeld van een verslaving af te komen.

Soms sta je met z'n allen op de kant te roepen, terwijl er een kind verdrinkt

Paul Kreemers

De jeugdhulpverlening blijft vaak steken in ambtelijke molens, regels en procedures, weet Paul uit ervaring. Ondertussen verdwijnen sommige jongeren steeds dieper in het moeras. Zelfmoord is onder deze groep jongeren de belangrijkste doodsoorzaak. Het is van essentieel belang om contact te maken, volgens Paul. Willen weten hoe het echt met iemand gaat. Veel luisteren, maar ook met praktische oplossingen komen. In de Pitstop gebeurt het, iedere dag. 

Foto: NH Media

Lees ook

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.