Ga naar Content

Provincie geeft subsidie voor bouwen extra verdieping op bestaande gebouwen

Provincie Noord-Holland stelt 2,5 miljoen euro beschikbaar om de bouw van extra verdiepingen op bestaande woningen te stimuleren. Deze maatregel is bedoeld om de woondoelen van de provincie te behalen.

Het is de bedoeling dat er 191.000 nieuwe woningen bij worden gebouwd tot en met 2030 in de provincie. Deze extra woonlagen, ook wel 'optoppen' genoemd, helpen hierbij. 

In de gemeente Haarlem zijn ze al flink bezig met het optoppen van woningen. Actieve gemeenteraadsleden zorgen voor een betrokken plan voor deze unieke manier van bouwen. Ricsi van Beek, stedenbouwkundige van gemeente Haarlem, vertelde eerder al aan NH dat optoppen in Haarlem 'niks nieuws' is. "Dat doen we al jaren", zei hij. 

Inzetten op wooncorporaties 

In Haarlem worden jaarlijks al zo'n 600 tot 700 aanvragen ingediend voor het toevoegen van een extra verdieping, nog meestal bij particuliere koopwoningen. De provincie legt nu de nadruk op het stimuleren van extra woonlagen bij woningen die in bezit zijn van woningcorporaties, zodat er nieuwe woningen gecreëerd kunnen worden.

In Amstelveen heeft het optoppen van woningen al tot succes geleid. Woningcorporatie Eigen Haard ging een paar jaar geleden door het stof, na de vele klachten over de toestand van hun huurwoningen. Daarna knapte de corporatie de woningen niet alleen op, maar plaatste ook een hele nieuwe woonverdieping op de Aquarius-flat. 

Bekijk hieronder een reportage die NH eerder maakte in Amstelveen.

Amstelveense Aquarius-flat gerenoveerd en opgetopt - NH Nieuws

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.