Ga naar Content

FC Volendam haalt verloren zoon Alex Plat terug

Volendammer Alex Plat keert terug op de het oude nest. FC Volendam en de 26-jarige speler hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract voor drie jaar. Daarmee is hij de tweede aanwinst voor komend seizoen, als Het Nieuwe Oranje weer in de eerste divisie actief is.

Alex Plat (m) heeft gescoord voor Telstar - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

"Dinsdag heb ik een gesprek gehad. Toen waren wij er eigenlijk al uit. Ik had langer kunnen wachten en kijken wat er nog meer mogelijk was, maar mijn gevoel zei dat ik terug moest dus waarom niet? ", vertelt Plat.

Plat heeft al 105 competitiewedstrijden voor FC Volendam achter zijn naam staan. Onder trainer Misha Salden maakte de verdedigende middenvelder in het najaar van 2017 zijn debuut als invaller voor Luis Pedro in de thuiswedstrijd tegen NEC.

Met trainer Wim Jonk aan het roer werd Plat een vaste waarde in het eerste elftal van FC Volendam. In het seizoen 2021/22 beleefde de voetballer zijn sportieve hoogtepunt toen de club naar de eredivisie promoveerde.

Grofvuil

De positie van Plat was in de laatste maanden van dat seizoen niet meer onomstreden, waarop hij in de zomer transfervrij overstapte naar NAC Breda. Voormalig FC Volendam-trainer Robert Molenaar haalde Plat naar Noord-Brabant en maakte hem aanvoerder. In het onrustige Breda belandde Plat na het ontslag van Molenaar van het ene op het andere moment bij het grofvuil. Trainer Peter Hyballa had hem niet nodig en Plat werd uit de A-selectie gezet. 

Tekst gaat verder onder het artikel. 

Lees ook

Na een half seizoen nagelbijten tekende Plat een éénjarig contract bij Telstar waar hij wél aan voetballen toekwam. In Velsen-Zuid veroverde Plat een basisplaats en maakte hij zijn eerste goal in het betaalde voetbal.  

Tweede aanwinst

Met zijn komst heeft FC Volendam de tweede versterking voor komend seizoen binnen. Begin deze maand meldde de club de terugkeer van een andere Volendammer: Daan Steur. De 21-jarige verdediger speelde jarenlang in de jeugdopleiding van de FC, maar koos in het seizoen '20/'21 voor de amateurs van RKAV Volendam. Bij de koploper in de derde divisie maakte hij dit seizoen zes doelpunten. Steur tekende voor één jaar met een optie voor nóg een jaar. 

Na de degradatie is er afscheid genomen van dertien spelers, onder wie vijf huurlingen. Met een aanzienlijk lager spelersbudget dan in de eredivisie moet er de komende tijd een nieuwe selectie worden samengesteld én op korte termijn een nieuwe trainer worden gevonden. Volgens de club lopen de gesprekken, maar is er nog geen akkoord. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52