Ga naar Content

Ouder echtpaar bestolen van bankpassen en zesduizend euro aan sieraden

Twee mannen die pinnen met de bankpassen van een ouder echtpaar uit Heemskerk, zijn vastgelegd op beeld in Amsterdam. De politie heeft gisteren beelden getoond in Bureau NH. Ook zijn foto’s gepubliceerd van de verdwenen persoonlijke spullen – ter waarde van zo’n zesduizend euro - van de twee mensen op leeftijd.

Het echtpaar denkt op 2 februari contact te hebben met mensen van de bank en de recherche. Zij vertellen het stel onder andere dat inbrekers in de buurt actief zijn die het ook op hún woning gemunt hebben. 

Sieraden

De oplichters weten het echtpaar te overtuigen om sieraden ter waarde van ruim zesduizend euro mee te geven aan een koerier, zogenaamd om die veilig te stellen.

Foto's lopen door na fotocollage.

Bovenstaande spullen zijn ze allemaal kwijt. Daarnaast wordt met de meegenomen bankpassen op verschillende plekken in Amsterdam gepind, onder meer op de Slotermeerlaan. 

Signalementen van verdachten

Eén verdachte heeft een donkergetinte huid en een legergroene winterjas aan en heeft een opvallende gouden slavenarmband om zijn rechterpols. Hij probeert hem nog onder zijn jas te verbergen, maar te laat. Want die is op beeld vastgelegd. Verder heeft hij een donkerkleurig telefoonhoesje. 

De tweede verdachte is ook donkergetint en komt wat later aangelopen en heeft een beschadigd lichtkleurig telefoonhoesje. Zijn legergroene winterjas is van het merk Mask QP.

De signalementen van de twee - NH Nieuws

Lees hier meer over babbeltrucs:

Weet jij meer? Bijvoorbeeld over de gestolen sieraden?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)