Ga naar Content

Kudelstaarters niet verbaasd over schietpartij bij skatepark, 'veel ongure types hier'

De schietpartij op een parkeerplaats in Kudelstaart waar gisteren een man zwaargewond raakte, komt voor buurtgenoten niet als een grote verrassing. Ze vertellen dat de plek, tussen het skatepark en de lokale tennisvereniging in, veel wordt gebruikt om in de late uren af te spreken. Maar waarom er geschoten werd is voor hen een mysterie.  

Welke rol deze auto heeft gespeeld bij de schietpartij kan de politie nog niet zeggen - Foto: Inter Visual Studio

Er werden meerdere kogels afgeschoten op het parkeerterrein van de tennisvereniging, gisteravond om iets voor 22.00 uur aan de Bilderdammerweg. Gewoonlijk zijn de poorten tot 23.00 uur open, maar door het slechte weer was er niemand meer te bekennen. En dat is maar beter ook. De 21-jarige Amsterdammer op wie geschoten werd, raakte zwaargewond.

De ochtend na de schietpartij herinnert weinig nog aan het drama van gisteravond. Drie vrouwen die op de parkeerplaats staan met hun auto kregen het nieuws 's ochtends pas te horen: "We komen alle drie niet uit het dorp, maar het gaat er flink over onder de mensen. Iedereen is nieuwsgierig wat er is gebeurd."

"Voorlopig blijf ik hier weg na zonsondergang"

Dame die vanochtend gebruikmaakte van de parkeerplaats

Een van de andere vrouwen vindt het incident een zorgelijk iets: "Ik kom hier al niet graag als het donker is, maar voorlopig blijf ik zeker even weg na zonsondergang." De derde vrouw is het er roerend mee eens: "De kinderen spelen hier vaak 's avonds, dat laten ze maar even een tijdje."

Een dame die vlakbij de parkeerplaats woont, verbaast het weinig dat het een keer uit de hand loopt: "Er staan eigenlijk elke avond wel mensen enige tijd geparkeerd in het donker. Maar ik hou me er verre van, dus ik kan ook niet zeggen of het iets crimineels is. Voor hetzelfde geld gaan ze naar de sportschool."

Tekst gaat verder onder de foto.

Alleen de glasscherven van een kapotte zijruit herinneren nog aan de schietpartij - Foto: NH Media

Ook iemand die haar hond altijd uitlaat bij de parkeerplaats ziet vaak lange tijd auto's op de parkeerplaats staan: "Toch wel veel ongure types hier, mannen alleen die op iets of iemand lijken te zitten wachten." Een wandelaarster vindt het wel typisch dat het juist gisteravond misging: "Gewoonlijk staan hier op dat tijdstip nog allemaal auto's, behalve gisteren omdat het toen zo regende, alsof ze de plek er op uitgezocht hadden." 

Een verdachte is nog niet aangehouden. De schutter of schutters vluchtten mogelijk in de richting van Aalsmeer, vertelt de politie. Veel is nog onduidelijk, en daarom vragen ze mensen die mogelijk iets gezien hebben zich te melden.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]