RKAV Volendam is kampioen en promoveert naar tweede divisie

De amateurs van RKAV Volendam zijn gepromoveerd naar de tweede divisie. Op bezoek bij Hoogeveen werd er met 3-1 gewonnen. Hierdoor zijn de Volendammers kampioen van de derde divisie en volgt er promotie naar de tweede divisie.

De amateurs van RKAV Volendam zijn kampioen - Foto: NH Media

In de eerste helft kwam RKAV Volendam op voorsprong door een goal van Jim Beers. Even later stond het alweer 1-1 door een goal van de thuisploeg. Zo'n 350 Volendam-fans hadden de 164 kilometer tussen Volendam en Hoogeveen afgelegd om de mannen van Berry Smit aan te moedigen. Zij zagen op slag van rust dat de Volendammers op 1-2 kwamen, verdediger Daan Steur kopte binnen.

Tekst loopt door onder video.

Afzwaaiende Daan Steur na titel: "Dit is niet te geloven" - NH Sport/Christian Marck

Na de rust was het een wat gezapige wedstrijd en gebeurde er weinig. De thuisploeg kreeg zelfs in de 71e minuut een penalty, maar keeper Dion Vlak wist knap te redden. In de 83e minuut was het Roy Tol die de derde Volendamse treffer maakte. Bij 1-3 bleef het en daarna barstte het feest bij de Volendamse fans los.

De mannen van trainer Berry Smit zetten dit seizoen een erg knappe prestatie neer. Het team bestaat uit alleen maar Volendamse spelers. "Het is absurd wat hier is gebeurd met 25 Volendammertjes. Er volgt nog een huldiging. Ik heb net vrij gevraagd aan mijn baas voor maandag, maar ik heb geen dagen meer. Maar dat komt wel goed", zei een stralende Smit na afloop.

Berry Smit over meegereisde fans: "Als je een inbreker bent, heb je een goede week" - NH Sport/Christian Marck