Ga naar Content

Jesper de Jong pakt na thriller zijn eerste zege op Roland Garros

Jesper de Jong heeft zijn debuut op Roland Garros opgeluisterd met een overwinning. De 23-jarige tennisser uit Hoofddorp versloeg na vijf sets Jack Draper:  7-5 6-4 6-7 (3) 3-6 6-3. In de tweede ronde speelt hij tegen Carlos Alcaraz. 

Jesper de Jong laat zijn vreugde de vrije loop - Foto: ANP

De Jong had in het kwalificatietoernooi van Roland Garros drie rondes overleefd om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Daarin kwam de 23-jarige zondagmiddag in actie tegen Draper, de nummer 35 op de wereld.

In de eerste set begon De Jong sterk en nam een 2-0 voorsprong. Hij verloor echter zijn service en Draper hield het vervolgens spannend tot 5-5. De Jong herpakte zich en won de eerste set. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het ging in de tweede set een stuk moeilijker voor De Jong. Daarin stond hij op 4-2 achter tegen Draper, maar trok uiteindelijk aan het langste eind door 6-4 te winnen. De derde set ging het opnieuw gelijk op en was er een tiebreak nodig (6-6). Daarin greep Draper zijn eerste setwinst, waardoor De Jong nog langer op de baan stond. 

Mede door de hevige regenval in Parijs lag de tennispartij ruim een uur stil. Op dat moment stond het 4-1 voor Draper en dat verschil maakte De Jong in het restant van de vierde set niet meer goed. Het leidde tot de vijfde en beslissende set, die de Haarlemmer naar zich toetrok: 6-3. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52