Ga naar Content

Waterpoloërs ZV De Zaan declasseren Donk en veroveren eerste landstitel ooit

Voor het eerst in de historie hebben de mannen van ZV De Zaan de landstitel gepakt in Gouda. De waterpoloërs verslaan GZC Donk met 15-4. Dat was voldoende na de overwinning van gisteravond (13-9) en kon het feest na het fluitsignaal losbarsten. 

Waterpoloërs De Zaan vieren feest in het bad - Foto: Orange Pictures

ZV De Zaan liet vanaf de eerste periode zien dat het de verdiende kampioen is. Ze stapten aan het eind van dat gedeelte met 4-3 uit het bad. Die voorsprong werd in het tweede kwart uitgebreid naar 7-3. Het kampioenschap kwam daarna met de minuut dichterbij voor de mannen van De Zaan.

De bezoekers bleven scoren en hielden Donk in bedwang. Zo stond het aan het einde van derde periode al 11-4. Die marge werd in het vierde en laatste kwart nog uitgebreid naar veertien: 15-4. 

Tekst gaat verder onder de video.

ZV De Zaan viert kampioenschap: "Echte feest zal straks losbarsten" - NH Sport/Menno Schilder

"Ongekend dat we zo mogen winnen", reageert Pascal Jansen, waterpoloër van De Zaan, na afloop. "Het ging moeilijker dan de score uitdrukt. Na een voorsprong van vier a vijf punten begon ik er echt in te geloven. Heel hecht team en veel mensen, die betrokken zijn. Het is ook voor hen een mooie prestatie."

Voor het eerst in de geschiedenis wint De Zaan dus het kampioenschap in het waterpolo. Het seizoen kan niet mooier, aangezien eerder al de beker werd gewonnen. In die finale werd ook Donk verslagen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52