Ga naar Content

Purmerends gezin van zeven ontvlucht huis na explosie: "Gigantische vuurbal"

Opnieuw een explosie in de Purmerendse Speelwagenstraat vannacht. Een gezin van zeven moest het huis halsoverkop verlaten. De buurt is enorm geschrokken. "Ik dacht eerst dat het vuurwerk was, maar toen zag ik een gigantische vuurbal bij de buren."

Foto: Inter Visual Studio

Onze verslaggever laat weten dat er flinke schade is aan de woning in de Speelwagenstraat, mogelijk zo erg dat het huis onbewoonbaar is verklaard. Bij de explosie, die rond 03.20 uur vannacht plaatsvond, brak ook brand uit. Buurtbewoners vertellen dat ze hebben geholpen met blussen. 

Het zevenkoppige gezin dat in het huis woont moest vannacht halsoverkop de woning ontvluchten. Onder hen is een 1-jarige baby. Voorlopig kunnen zij dus niet terug naar hun huis.

"Ik laat me niet wegjagen door dat schorem"

Bewoner Speelwagenstraat Purmerend

De buurt is zich rot geschrokken, vertelt een vrouw die in de straat woont. "Ik schrok heel erg. Ik dacht in eerste instantie dat het weer vuurwerk was, maar toen keek ik uit het raam en zag een gigantische vuurbal bij die buren. Ik heb meteen 112 gebeld en ben naar buiten gerend, samen met een andere buurvrouw. De ravage was enorm, mensen waren helemaal in paniek." 

De bewoner zegt dat ze zich niet meer prettig voelt in de straat en dat er vaker hommeles is bij de woning waar vannacht een explosie is geweest. "Ik zat eraan te denken om te gaan verhuizen. Maar mijn man is pas overleden en we hebben het hier samen opgebouwd. Ik laat me niet wegjagen door dat schorem."

Camera voorkomt nieuwe explosie niet

Op zaterdagochtend 25 mei, rond 4.30 uur, was er ook al een explosie in de Speelwagenstraat. Ook toen brak er brand uit. Een bewoner werd nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Vermoedelijk was dat een vergissing, en is het huis waar vannacht een explosie was het echte doelwit. 

De eerdere ontploffing was reden genoeg voor de gemeente om een camera te plaatsen in de Speelwagenstraat. Toch ging het vannacht weer mis.

Onderzoek nog bezig

De politie laat weten dat het onderzoek naar de tweede explosie nog in volle gang is. Mogelijk is er een verband tussen de eerste en tweede explosie, zegt een woordvoerder. Er is nog niemand aangehouden.

Foto: Inter Visual Studio

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.