Ga naar Content

June helpt als vrijwilliger bij het Zaans Natuurmuseum: "Laat die vogelspin maar zitten"

Het Zaans Natuur & Milieu Centrum zoekt diverse vrijwilligers. Onder andere voor het Natuurmuseum E. Heimans worden baliemedewerkers gezocht. June Hoogcarspel wil graag een handje helpen. De telefoon opnemen is geen probleem voor de radiopresentatrice. Maar het voeren van de wandelende takken en de vogelspin laat ze liever aan anderen over.

Het museum richt zich speciaal op kinderen en streeft ernaar hen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur. Als vrijwilliger is het belangrijk om enthousiast te kunnen vertellen over de tentoongestelde items en activiteiten. Er zijn diverse opgezette dieren, evenals een grote collectie stenen en schelpen.

Er zijn ook levende dieren. June schrikt als ze plotseling een vogelspin tegen het glas ziet. In een ander terrarium leven ongeveer tien wandelende takken tussen de braambladeren. Gelukkig heeft de vogelspin zijn maaltijd van krekels al gehad, maar de wandelende takken hebben behoefte aan verse braambladeren.

Vrijwilligster Annemieke Schönfelt demonstreert hoe je de wandelende takken uit hun kooi haalt voor het verversen van de bladeren. June krijgt een bak om de wandelende takken tijdelijk in te houden. Of dit goed gaat is de vraag, aangezien wandelende takken snel kunnen bewegen als ze schrikken. 

Annemieke laat June de Wandelende takken zien - Foto: NH Media

"Als vrijwilliger sta je gelukkig nooit alleen; er is altijd iemand die weet hoe het moet of die je kan helpen," legt directeur Paul Laport aan June uit. June krijgt van de directeur meteen groen licht om als vrijwilliger te beginnen.

"Op dit moment zijn we alleen op zondag open, maar we gaan binnenkort naar een nieuw pand verhuizen. Dan zijn we zes dagen per week open, dus we hebben zeker veel vrijwilligers nodig."

Klik hier als je meer informatie wilt over het vrijwilligerswerk.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug. 

 

Lees ook