Ga naar Content

Wonderbaarlijk herstel wielrenner Ivar Slik na ernstige crash in Amerika

Wielrenner Ivar Slik uit Bergen raakte vorige week zwaargewond tijdens een trainingsrit in Amerika. Trainingsmaatje Niki Terpstra geeft in de podcast Speed on wheels een update. "Het gaat wonderbaarlijk goed met hem. Wij zijn ons kapot geschrokken. Zeker de eerste dagen waren zorgwekkend, maar hoe hij herstelt is bizar", aldus Terpstra.

Ivar Slik tijdens een trainingsrit in Noord-Holland - Foto: NH Sport / Thomas Brood

De artsen in Amerika zijn ervan overtuigd dat de wielrenner uit Bergen volledig zal herstellen. Slik liep tijdens de valpartij een zware hersenschudding, een scheurtje in zijn schedel en een gebroken neus op. 

Crash in middle of nowhere

Samen met Niki Terpstra, Jasper Ockeloen en Thijs Zonneveld stapte Slik vorige week dinsdag op de fiets voor een training. Daar botste Slik tegen een bezorgbusje. "Ik zag hem daar liggen en zag al snel hoe serieus dat was. Hij was bewusteloos. Gelukkig ademde hij nog wel, maar hij zat volledig onder het bloed."

In het afgelegen gebied was geen bereik, dus de ambulance kon niet gebeld worden. Jasper Ockeloen is toen op zoek gegaan naar een plek waar wel bereik was. "Wij vroegen aan de chauffeur hoe lang het rijden was naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Dat was zeker een uur. Toen hebben wij besloten om hem toch in die bestelbus te leggen, want wij wisten niet wanneer Ockeloen een plek had gevonden waar de ambulance gebeld kon worden."

"Wij hebben het goede nieuws gekregen dat hij honderd procent gaat herstellen"

wielrenner Niki Terpstra

Ondertussen was het wel gelukt om de ambulance te bereiken. In het dichtstbijzijnde dorpje is Slik toen met de helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. "Hij was toen redelijk bij. De eerste dingen die hij zei was 'wat een klap'. Hij had enorme pijn maar gelukkig was hij wakker."

Volledig herstel

De dagen erna bleef de Noord-Hollandse wielrenner op de intensive care. Wonderbaarlijk genoeg herstelt Slik extreem snel. "Ook in het ziekenhuis zeggen ze dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt. Die gozer is zo sterk. Ook dat hij zijn schouder niet gebroken heeft. Daarmee heeft hij die motorkap helemaal ingedeukt."

"Wij hebben het goede nieuws gekregen dat hij honderd procent gaat herstellen en hij geen blijvend letsel heeft. Het is afwachten wanneer hij ontslagen wordt uit het ziekenhuis".

Unbound

Slik was met zijn trainingsmaten in Amerika om te trainen voor de grootste gravelwedstrijden. Aanstaande zaterdag staat de belangrijkste gravelwedstrijd van het jaar op het programma: Unbound. De wedstrijd over 322 kilometer won Slik in 2022. 

Lees ook